7 millioner i Extra-midler til Mental Helse

I fjor fikk Mental Helse største utbetaling noensinne med 5 502 000 kroner til 23 prosjekter. I år ble rekorden slått med et brak. Hele 7 049 000 kroner til 27 prosjekter ble organisasjonen tildelt i Extra-kroner gjennom stiftelsen Helse- og rehabilitering.

- Stå på, dere gjør en flott jobb, sa Anne-Kari Holm, generalsekretær i Helse- og Rehabilitering, da Mental Helse ble kalt frem på podiet for å motta blomster. Mental Helse sto som nummer åtte på listen blant de organisasjonene som fikk flest Extra-midler i år. 160 organisasjoner hadde i år søkt om støtte til sine prosjekter, 104 av disse fikk gjennomslag for ett eller flere av sine søknader. En av fire søknader blir innvilget.

Det er overskuddet fra TV-spillet Extra (Norsk Tipping) på NRK som skaffer pengene, mens det er stiftelsen Helse- og Rehabilitering som har konsesjon på å drive tildelingen.

200 gjester møtte opp i Folkets hus i Oslo for årets store tildelingsarrangement, og nesten 200 millioner kroner ble delt ut til helseprosjekter i regi av frivillige organisasjoner.

Extra-prisen til Rådet for psykisk helse
Forskningsprosjektet ”Søvnløshet hos eldre” fikk best uttelling hos fagutvalget for forskning i Helse- og Rehabilitering, og Rådet for psykisk helse fikk den gjeve prisen. Det var forskeren Børge Sivertsen som gjennom sitt forskningsprosjekt har funnet fram til enkle kognitive teknikker som gjør at eldre kan redusere bruken av sovepiller, samtidig med en bedre søvn.

- Vi tar eldrebølgen! Generalsekretær Sunniva Ørstavik i Rådet for psykisk helse var strålende fornøyd, og slo fast at ”ensomhet, angst og søvnløshet ikke bare er noe eldre må leve med”.

- Psykisk helse hos eldre har lav status. Men denne prisen har vi fått en pangstart på prosjektet, sa hun.

640 000 kroner til nettjenesten Si det med ord
Prosjektet ”Kameratstøtte.no” fikk innvilget hele sin sum på 640.000 som Mental Helses Hjelpetelefonen/Si det med ord hadde søkt om.

- Prosjektet er en videreutvikling av nettjenesten og et samarbeid med FN-veteranenes Landsforbund, forteller prosjektleder Lene Pettersen gledesstrålende.

Mer Extra-kroner neste år
- Etter at Extra-spillet fikk en relansering har vi klart å stoppe spilleflukten, forklarte informasjonsdirektør i Norsk Tipping, Peer Jacob Svenkerud.

- En Extra-spiller er litt annerledes enn andre spillere, de spiller med glede fordi spillet går til et godt formal, det er god spenning i spillet, og det er dokumentert at dette spillet ikke gir spilleavhengighet. De fleste spiller da også for bare 30 kroner i uka, sa han.

- Omleggingen av Extra-spillet har ført til en omsetningsrekord, fra 15 millioner i uka til 20 millioner, konkluderte Svenkerud.  

Rør meg!
- Rør meg, sang Jan Eggum, hovedartisten under Extra-tildelingen 2007. Sangen var hentet fra hans nyeste CD. En trist sang om en alkoholisert mann som ber om berøring, mens han drukner sorgene sine i nok en halvliter. - Noen blir litt glad av å høre om det triste, sa Eggum med et skjevt smil. Mange ble i hvert fall glad for pengedrysset til i alt 104 organisasjoner for arbeidet innen forebygging, rehabilitering og forskning. Midlene blir utbetalt ved årsskiftet 2007/2008.

Les mer om prosjektene til Mental Helse på http://www.helseogrehab.no

Opprettet: 20.11.2007 | Sist endret: 05.12.2007

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.