2007

NAV har for 2007 en total bevilgning over Opptrappingsplanen for psykisk helse på 143 millioner. Gjennom satsingen på Vilje Viser Vei iverksettes mange tiltak over hele landet. Å få brukerne på banen nå er viktig, for det er i år midlene er der, sier Grace Beathe Mathisen, daglig leder i Arbeidslivetelefonen.

Mental Helses nye generalsekretær heter Mette Kammen, og kommer fra stillingen som daglig leder for Hjelpetelefonen/ assisterende generalsekretær. Seks personer ble kalt inn til intervju av 15 søkere, og av disse ble Mette Kammen valgt enstemmig.

Når 2008 er ved veis ende er Opptrappingsplanen for psykisk helse (1999-2008) over. På en konferanse i Norges Forskningsråd om evalueringen av denne sa blant annet landsleder i Mental Helse, Erling Jahn, at mye positivt er skjedd, men etterlyste forskning på kvaliteten av det som tilbys i det psykiske helsevern.

Menneskerettigheter? Det er noe det syndes mot i Uganda eller Kina eller der omkring, ikke sant? Få begrepet ned fra himmelen og utenrikspolitikken, var den høflige oppfordringen fra Gro Hillestad Thune, da Stortinget møtte organisasjonene for å lære om norske brudd på menneskerettighetene.

Mye fint er skjedd i det psykiske helsearbeidet under Opptrappingsplanen, men det er flere trinn å gå i denne trappa. Til et møte med helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad 19. juni har generalsekretæren og arbeidsutvalget i Mental Helse satt opp en liste over hvor langt vi er kommet. Statsråden vil ha råd om hvordan arbeidet skal videreføres fra og med neste år.

Brukerforum i Stange og Hamar har gjennom prosjektet "Myndiggjøring og medvirkning" utarbeidet et opplæringsprogram for brukermedvirkning, der personer som selv har brukererfaring lærer opp både brukere og tjenesteutøvere.

Sommeren gode nyhet er at det nå er mulig å ringe gratis til Hjelpetelefonen. – Hjelpetelefonen ønsket en fast lav enhetlig pris fra NetCom – men fikk til svar at de ønsket å gjøre en samfunnsinnsats ved å gjøre dette gratis, sier er glad fungerende leder for Hjelpetelefonen, Christian Christiansen.

Sosial- og helsedirektoratet har gitt Hjelpetelefonen en ekstra støtte på 750.000 kroner. Dette sikrer bl.a. en fast drift av nettjenesten www.sidetmedord.no

Mange små drypp, men ingen kvantesprang. Et halvt århundre med forskning har ikke gitt signifikante gjennombrudd som vil få betydning for psykiske lidelser.

Unge mennesker har ikke tid til å vente et år på akutthjelp. Noen av dem mister vi, sier lederen for Mental Helse Ungdom, Adrian Tollefsen. Helseregionen ser til Nord-Norge for å lære hvordan fagfolk kan rekrutteres.

SINTEF Helse har beregnet hvor mange som får hjelp for psykiske problemer og sykdommer på kommunalt nivå. I følge tallene som 26.juni 2007 ble lansert på Kommunal RAPPORTs nettsider er det totalt 100.000 barn og voksne. I dette tallet er det tjenestemottakere med både alvorlige og lettere psykiske sykdommer.

Individuelt tilpasset, fleksibelt, men best av alt: en bekreftelse på at du duger til noe. For Thomas Hansen er JobbResept midt i blinken.

- Sokrates var tøff. Han gjøv løs på sitt bytte, rev og slet i fordommer og selvfølgeligheter, søkte forvirring – og ut fra forvirring, forundring og undring, hjalp han en ny tanke til verden. Men han var altså ikke helt forbilledlig, sier Haakon Gaukstad og kikker vennlig på den lille bysten jeg har bedt ham ta med på Fiasco Bar. Sokrates holder munn i marmoren sin, eller er det gips?

Snart 35. Forfatter, dramatiker og musiker Tore Renberg synes livet er godt å leve. Derfor svømmer han 2000 meter i uken, røyker mindre og spiser mer brokkoli.

Vi er i dag ca. 9500 medlemmer i organisasjonen. Hvis hver og en av oss som er medlem verver ett medlem hver, er vi 19.000! Og det er nettopp det vi ønsker å gjøre - vi verver én! Da har vi for lengst oppnådd målet for denne landsmøteperioden om å bli 12.000 medlemmer. Nestleder i Mental Helse, Anne Grethe Kluderud oppfordrer: ALLE KAN VERVE EN!

5000 personer har ringt Arbeidslivstelefonen som drives av Mental Helse siden oppstarten i 2002. Utstøtelse fra arbeidslivet, mobbing, trakassering, lønn, og sykefravær, er saker som går igjen. Det er arbeidstakers marked, er du i et arbeidsforhold hvor mye er prøvd, men ingenting nytter, bytt jobb, råder daglig leder Grace Beathe Mathisen.

Hjelpetelefonen har hatt en økning på 12 prosent flere henvendelser for første halvår i 2007. De vanligste grunnene til at folk ringte i juni og juli var samlivsproblemer og fordeling av barn i sommerferien. Det dårlige været over store deler av landet ga også mange flere telefonsamtaler.

Mental Helse ser det som viktig og svært positivt at forslaget om utvidelse av Pasientombudsordningen, og støtter med visse endringer forslaget fra Helse- og omsorgsdepartementet. Mental Helse at bruker- og pårørendegrupper blir sterkere ivaretatt gjennom ordningen.

Du trenger bare å verve ett nytt medlem til Mental Helse for å bli med i trekningen av én natt for to personer på et valgfritt Rica hotell. Medlemsvervingen er satt igang for å nå målet for landsmøteperioden 2004-07 er å bli 12.000 medlemmer. Noen er ekstra ivrige, slik som lokallagsleder Åse Skjølberg med 16 nye medlemskap.

- Får barn og unge mer kunnskap om psykiske lidelser øker forståelsen, og følelser som skam og skyld reduseres betraktelig, sier psykolog Stine Svardal. Hun er initiativtaker til gruppene som tilbys barn og ungdom med en psykisk syk mor eller far i Sola kommune.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.