2007

Fra 1. juli 2008 står Solbu ettervernshjem i Oslo uten driftsavtale, fordi Ullevål sykehus (staten) må spare penger. Sykehuset mener at Oslo kommune må betale. – Dette må ordne seg, for pasientene har rett til nødvendig helsehjelp. De får riktig hjelp på Solbu, sa landsleder Anne Grethe Klunderud i NRK P2s magasin Sånn er livet onsdag.

Svært mange ansatte i helsevesenet i Norge får en bok i julepresang. Det er en bok som beskriver overgrep, brudd på menneskerettighetene og dårlig behandling av psykisk syke eller rusa mennesker. To helseministre har gått sammen om å få skrevet boka ”Brev til en minister”, og få den gitt ut i hele 205.000 eksemplarer.

Rådet for psykisk helse har gitt Tabuprisen for 2007 til Elin Sverdrup Thygeson, for hennes mangeårige kamp mot tabuer og arbeid for de svakeste. Da hun fikk prisen av styreleder Ansgar Gabrielsen, kvitterte hun kjapt med at ”dette passet jo bra, siden Oslo kommune har skåret ned støtten til Galebevegelsen med samme beløp”.

I november holdt Jobbing uten Mobbing, et prosjekt i regi av Arbeidstilsynet, en nasjonal konferanse om mobbing. På konferansen fikk man innsikt i metoder og verktøy for å forebygge og håndtere mobbing, trakassering og diskriminering.

Mental Helse opplever at mye positivt har skjedd i løpet av gjennomføringen opptrappingsplanen, men det står fortsatt en del igjen for å sikre god nok kvalitet og samhandling i tjenestetilbudet. Anne Grethe Klunderud, landsleder i Mental Helse, samt nestleder Torbjørn Garberg møtte nylig helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Nettverket, samtalen og likeverdigheten er det primære for professor Jaakko Seikkula. -Vi skaper en form her og nå. I denne formen for dialog ligger det unike muligheter. Vi blir alle jevnbyrdige stemmer, og ressursene til hver enkelt kommer fram, sier Seikkula.

Professor i psykologi John Read, mener det ikke finnes vitenskapelig belegg for begrepet schizofreni. - I løpet av ti år vil diagnosen bli fjernet, sier han.

Har du tatt speilprøven noen gang? Prøv å slappe helt av i fjeset, ikke tenk på noe spesielt. Når ansiktet er falt til ro, kikker du i speilet. Hvordan ser du ut? Ikke som passbildet ditt, forhåpentlig? Er du sur, er du blid? Er du uutgrunnelig? Når Anne Grethe Klunderud er helt avslappet i fjeset, har hun et lite smil i øyekroken. Hun er i utgangspunktet blid.

Psykiatrisk Klinikk ved Stavanger Universitetssykehus er først ute med å ta i bruk et nytt evalueringsverktøy for pasientene. - Jeg håper flest mulig vil benytte anledningen til å ta det i bruk. På den måten kan vi bidra til å bedre behandlingstilbudet, sier Målfrid J. Frahm Jensen i Mental Helse Sørvest.

Mandag 26. november inviterer Kronprinsparet igjen til gjestebud på Skaugum, melder Rådet for psykisk helse. På gjestelisten står blant annet nylig avgått landsleder for Mental Helse, Erling Jahn. Gjestebud ble første gang arrangert i forbindelse med TV-aksjonen Hjerterom i 2004, der inntektene gikk til Kirkens Bymisjon og Rådet for psykisk helse.

I fjor fikk Mental Helse største utbetaling noensinne med 5 502 000 kroner til 23 prosjekter. I år ble rekorden slått med et brak. Hele 7 049 000 kroner til 27 prosjekter ble organisasjonen tildelt i Extra-kroner gjennom stiftelsen Helse- og rehabilitering.

Statsråd Manuela Ramin-Osmundsen besøkte i forbindelse med Verdensdagen for forebygging mot seksuelle overgrep Mental Helses administrasjon i Skien. Der fikk hun møte Janne Flittig Jacobsen, lokallagskontakt for Mental Helse i Telemark, som selv har vært utsatt for seksuelle overgrep. – Neste år skal denne dagen få større markering, lovet statsråden.

Nettjenesten Si det med ord - www.sidetmedord.no - har nå vært i drift i ett år. For å forbedre dette tilbudet inviteres alle brukere av Si det med ord til et nettmøte 22. november fra klokken 17.00 til 21.00. Målet med dette er å vite mer om nytteverdien brukerne har av tjenesten.

Undersøkelser viser at ledere gjennomgående står for 50-80 prosent av all mobbingen på arbeidsplassen. Fem prosent av norske arbeidsdyktige mobbes til enhver tid. - I samtaler med innringere får vi høre mange tragiske historier fra arbeidslivet. Arbeidsplassen er det stedet vi oppholder oss mest ved siden av hjemmet, og arbeidet påvirker i stor grad livet til den enkelte, sier Grace Beathe Mathisen, daglig leder ved Arbeidslivstelefonen.

Sosialangst blant barn og unge, er det mulig å forebygge? Mental Helse Oslo, i samarbeid med Oslo kommune arrangerer temadag om sosialangst mandag 19. november i Folkets Hus i Oslo. Ca.15 prosent av Norges befolkning lider av sosial fobi – temadagen inviterer ulike målgrupper til aktuelle foredrag.

I Tromsø, Bergen, Oslo og Trondheim inviterer Rådet for psykisk helse til konferansen Rådslag 2008 i perioden 14-29. januar. Foredragsholderne, flere tilknyttet Mental Helse, har som et overordnet mål å finne løsninger for bedre psykisk helse i årene som kommer.

Det er stort at 1500 unge mennesker sitter som tente lys og lytter, åpner sansene og lærer om psykisk helse, sier informasjonskonsulent i Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning, Elin Skogen. Oppslutningen var rekordhøy da Kulturruss gikk av stabelen i Stavanger.

På oppdrag fra Oslo kommune Helse- og velferdsetaten og i samarbeid med Landsforeningen for Pårørende innen Psykiatri Oslo (LPP Oslo) gjennomfører Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) en undersøkelse blant pårørende til personer med psykiske lidelser i Oslo. Undersøkelsen videreformidles nå også gjennom Mental Helse. Undersøkelsen vil kartlegge hvordan pårørende opplever Oslo kommunes tjenestetilbud til personer med psykiske lidelser.

...and the winner is: Anne Borgen fra Svelvik i Vestfold! Generalsekretær Mette Kammen og nyvalgte landsleder Anne Grethe Klunderud (bildet) trakk ut vinnerne av vervekonkurransen på landsmøtets siste dag, med deltakerne på landsmøte som vitne.

Et klart flertall gikk inn for landsstyrets forslag til økning av medlemskontigenten. Et enkeltmedlemskap vil i neste landsmøteperiode koste 275 kroner, som er en økning på 45 kroner. Ungdomsmedlemskap øker tilsvarende, fra 115 til 160.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.