Samlet bak ny modell for brukeropplæring

Bak Mental Helse Kompetanse sin modell for brukeropplæring står en rekke mennesker med ulik bakgrunn og tilhørighet. - Jeg er imponert over arbeidsviljen, samarbeidsviljen og viljen til kompromiss som ligger bak dette arbeidet, sier Ragnfrid Kogstad, prosjektleder for Mental Helse Kompetanse.

I slutten av mars 2006 begynte arbeidet med å få til en samlet modell for brukeropplæring. På tampen av november var modellene for opplæringspakkene klare. Neste år skal arbeidet med å skaffe midler til å drive brukeropplæring sikres, slik at flest mulig skal få nytte av brukeropplæringsmodellen.

Mange står bak modellen

- Det er Frank Grude fra ROM (Råd og muligheter) i Kristiansand, Stig Moe fra Bikuben i Troms, Bjørg Kaspersen fra Hamar og Stange Brukerforum og Gurid Øygard fra Mental Helse Haugalandet som har utarbeidet de forskjellige modellene, forteller Kogstad. Utgangspunktet for hele arbeidet er et samarbeid med representanter fra flere ulike organisasjoner, Mental Helses regionsekretærer samt representanter fra Lærings- og mestringssentre. Det er også en god dialog med kurs og opplæringsutvalget til Mental Helse (KUPP).

På nyåret vil Mental Helse Kompetanse engasjere en eller to personer for å administrere arbeidet med brukeropplæringen. Disse stillingene er etter hvert tenkt selvfinansiert.

- Stillingene er tenkt for å hente ut midler til brukeropplæring, først og fremst fra helseforetak, direktorat, kommuner, NAV eller voksenopplæringen, sier Ragnfrid Kogstad.

Opprettet: 07.12.2006 | Sist endret: 14.02.2008

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.