Den beste konferanse noensinne?

Hamarkonferansen ”Hvis vi kunne starte på nytt” - 30. august til 2. september - er blitt evaluert, og arrangørene har god grunn til å være fornøyd. Konferansen om psykisk helsevern i et nytt årtusen fikk ”terningkast seks” fra ca. 300 brukere og fagfolk.

Cathrine Hill-Jensen

– Det vi har satt i gang ønsker vi å holde varmt, blant annet gjennom en årlig konferanse for fagfolk, brukere, politikere og kunstnere, sier prosjektleder Eva Svendsen i Mental Helse Kompetanse.

Konferansen klarte på en god måte å binde sammen politikk, fag, brukererfaring og kunst – mens brukerperspektivet hele tiden lå som et fundament, Framføringene var levende, nære og kreative. Brukerrøstene var tydelige og gjennomarbeidet. Foredragsholderne var dyktige, oppsummerer Svendsen.

Konferansen om psykisk helsevern i et nytt årtusen var støttet av Sosial- og helsedirektoratet. En frittstående fagkomite, der flere har tilknytning til Mental Helse, men også Rådet for psykisk helse, forskningsinstitusjoner samt annet dannet grunnlaget for en fagfestival ”med vekt på erfaring, undring og endring.”

Kommentarene i evalueringen hagler med godord: ”Etter alle tidligere konferanser etter 40 år synes jeg denne har vært den beste. Stor takk!”

”Flott å være på en konferanse uten medisinfirmaer på stand!” ”Et profesjonelt perspektiv på hva psykiatrien handler om, der det er helt avgjørende at det er fagfolk og brukere/tidligere brukere som formidler budskapet hånd i hånd.” ”Levende, varmt, flott helhet. Gode foredragsholdere, fantastisk med respons, både med ord og musikk.”

- Å få dette til å leve videre er en kjempeutfordring, sier Eva Svendsen, som satt i fagkomiteen for konferansen. Jeg tror de nettverkene som er etablert nå vil holde tematikken levende, og aktualisere dette i det offentlige apparatet. Brukere en dessuten blitt mer bevisst sine rettigheter og muligheter til påvirkning.

Opprettet: 12.09.2006 | Sist endret: 14.02.2008

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.