Arbeidet med nytt sosialpolitisk program i gang

Landsstyret i Mental Helse startet i helga arbeidet med å revidere det sosialpolitiske programmet. Det skal gjelde fra landsmøtet neste år og i tre år framover. Programmet skal vise hva Mental Helse forplikter seg til å arbeide for.

Landsstyret brukte en dag på å gå gjennom programmet for landsmøteperioden 2004 – 2007 i grupper, for å se hva som bør endres for neste periode. Gruppebesvarelsene blir tatt med som innspill til det sosialpolitiske utvalget som også ble oppnevnt av landsstyret. Utvalget skal ha klart et forslag til nytt program før det neste landsstyremøtet i mai neste år.

Programmet skal både være visjonært og realistisk, sa generalsekretær Olav Kasland da han satte i gang gruppene. – Dagens program er veldig godt, men vi har ikke klart å oppfylle alt vi hadde håpet å få til. Programmet skal oppdateres og bearbeides, men det er kanskje ikke nødvendig å lage det helt på ny.

– Vær tydelig på hva vi bør kreve av kommunene, helseforetakene og andre, sa landsleder Erling Jahn. Vi må få fram hva som er reell brukermedvirkning på individ- og systemnivå. Vi kan ikke forplikte andre enn oss selv, så husk at det er våre egne medlemmer, tillitsvalgte og ansatte som skal gjøre dette, sa han.

Sosialpolitisk utvalg består av Anne Grethe Klunderud, leder, og medlemmene Ingrid Heimark, Adrian Tollefsen, Aud Irene Thoresen, Åge Driveklepp, Geirr Abelsen, Monika Landsverk og Helga Skåden. Sekretær er Jan Bjurgren.

Opprettet: 11.12.2006 | Sist endret: 11.12.2006

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.