2006

Landsstyret i Mental Helse startet i helga arbeidet med å revidere det sosialpolitiske programmet. Det skal gjelde fra landsmøtet neste år og i tre år framover. Programmet skal vise hva Mental Helse forplikter seg til å arbeide for.

Bak Mental Helse Kompetanse sin modell for brukeropplæring står en rekke mennesker med ulik bakgrunn og tilhørighet. - Jeg er imponert over arbeidsviljen, samarbeidsviljen og viljen til kompromiss som ligger bak dette arbeidet, sier Ragnfrid Kogstad, prosjektleder for Mental Helse Kompetanse.

Statistikken for 2006 viser at det fortsatt er en overvekt av kvinner som ringer til Arbeidslivstelefonen. - Vi tror noe av årsaken er at kvinner har lettere for å snakke om problemer enn menn, sier daglig leder Grace B. Mathisen.

Kronprinsparet inviterer til gjestebud på Skaugum, torsdag 30. november 2006. Årets tema er inkludering i arbeidslivet for mennesker med psykiske lidelser og rusavhengighet. Leder i Mental Helse Ungdom Akershus, flerkulturell gruppe, Samad Rah, skal holde appell.

Medlem i Mental Helse nummer 9000 heter Arna Øvrebust (61) og bor i Stordal kommune i Møre og Romsdal. Til daglig jobber hun som helsesøster og psykiatrisk sykepleier. Ganske nylig var hun med på å stifte nytt lokallag i Stordal.

Mental Helse var blant de ti organisasjonene som fikk flest Extra-kroner til prosjektarbeid. Med 5 502 000 kroner fordelt på 23 prosjekter er dette største utbetaling noensinne for organisasjonen. Totalt søkte Mental Helse om 57 prosjekter. Av de 23 som fikk gjennomslag var 13 nye prosjekter. Landsleder i Mental Helse, Erling Jahn var svært godt fornøyd.

Helseminister Sylvia Brustad besøkte tirsdag Mental Helses hovedkontor på Frogner i Skien. Hun kom i spissen for en delegasjon fra departementet og regjeringspartiene, og var meget interessert i hvordan Mental Helse drives. Hun var full av beundring for den jobben vaktene på Hjelpetelefonen gjør, og forsto at de har reddet liv.

De siste årene har medlemmene strømmet til Mental Helse. I neste uke vil vi passere medlem nummer 9000. I den anledning vil vi gjøre litt oppmerksomhet rundt begivenheten, og medlemmet kan vente seg en hyggelig overraskelse i posten!

Etter to døgn i drift, har nettjenesten sidetmedord.no bekreftet at det er behov for en slik tjeneste. 50 personer har registrert seg som brukere. Gjennomsnittsalderen på dem er 33 år, og de kommer fra hele landet. Men ingen vet hvem de er. Meldingene fra dem viser at mange sliter tungt.

Den 28. august 2006 anmeldte Mental Helse Norge styret i fylkeslaget til Mental Helse Østfold til Sarpsborg Politikammer. Anmeldelsen gjelder forfalsket revisjonsberetning i forbindelse med årsrapporteringen for 2005.

Støtten betyr svært mye! Aktivitetene vi organiserer må være subsidiert da våre brukere ofte er uføretrygdet med lav inntekt, sier Ragnhild Håkonsen, leder i Mental Helse Kongberg.

Noen nye og noen gamle - torsdag og fredag sist i oktober var Mental Helses regionsekretærer samlet i Skien. Hensikten var å ønske nyansatte regionsekretærer velkommen, samt å kombinere dette med samling for nettverkskontaktene for Hjelpetelefonen.

Over halvparten av pasienter som tror at de lider av matintoleranse har egentlig angst eller depresjon. – Psykiske faktorer har en mye større betydning enn vi trodde, det er rett og slett det vanlige livet som setter seg i magen til pasientene, sier professor Tone Tangen på Psykiatrisk institutt ved Universitetet i Bergen.

Koordinator for Verdensdagen for psykisk helse, Truls Bjaaland etterlyser eksempler på vellykkede arrangement i forbindelse med årets markering. - Det kan også være et ekstra fin plakat, gode bilder. Send det til oss, dette kan vi bruke som gode eksempler til dialogkonferansen 2008, sier Bjaaland.

Det ble stående applaus for Monika Landsverk, fylkesleder i Mental Helse Telemark, da hun fortalte sin historie under Småbarnsdagane i Førde. Verdensdagen ble markert med en todagers konferanse med sped- og småbarn i risiko på dagsorden.

- Aldri før har vi registrert så mange arrangementer mens vi ennå skriver september. 742 små og store arrangementer er hittil registret. Likevel vet vi mange ikke er kommet med, og det er disse vi etterlyser nå, sier koordinator for Verdensdagen for psykisk helse, Truls Bjaaland.

- Arbeidslivstelefonene opplever at arbeidsgiver skriver under IA-avtalen, men følger ikke opp ansvaret det medfører. Innringerne forteller at oppfølgingsplan ikke blir laget, sier Grace Beathe Mathisen, daglig leder for Arbeidslivstelefonen.

Norske og danske forskere utvikler nå enkle instrumenter som vil gjøre fastlegene i stand til å fange opp ungdommer som er i ferd med å utvikle depresjoner. Målet er å øke treffsikkerheten fra 20% uten slike instrumenter til 95%, sier førsteamanuensis Ole Rikard Haavet. Når testene er ferdig utviklet, vil han ha den beste inn i fastlegenes elektroniske journal i de to landene.

Hamarkonferansen ”Hvis vi kunne starte på nytt” - 30. august til 2. september - er blitt evaluert, og arrangørene har god grunn til å være fornøyd. Konferansen om psykisk helsevern i et nytt årtusen fikk ”terningkast seks” fra ca. 300 brukere og fagfolk.

Da kronprinsparet besøkte Nordfjord psykiatrisenter, ble dørene stengt for pressen. Det var ikke brukerne som ville det, ikke klinikksjefen og ikke kronprinsparet heller, men Slottet og Fylkesmannen ville ikke ha med pressen på et slikt personlig møte. -Er vi ikke kommet lenger, sukker generalsekretær Olav Kasland i Mental Helse.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.