Over halve Norge har hørt om Verdensdagen for psykisk helse

- Vi gikk ut med en ambisjon på at 60 prosent av Norges befolkning i 2005 skulle ha hørt om Verdensdagen for psykisk helse. Den målsetningen ble ikke oppnådd, men vi er fornøyd med at over halvparten av den norske befolkningen tross alt har hørt om Verdensdagen, sier koordinator for Verdensdagen Truls Bjaaland. I Sosial- og helsedepartementets informasjonssating "Noe å snakke om..?" er målet i 2008 å nå 80 prosent av befolkningen.

Andelen som har lagt merke til Verdensdagen er høyere blant kvinner enn blant menn. 60 prosent av kvinnene kjenner til Verdensdagen, mot 44 prosent blant mennene, heter det i omnibusundersøkelsen fra TNS Gallup. Videre heter det at eldre har i vesentlig høyere grad lagt merke til Verdensdagen enn yngre. Blant personer over 60 år har 63 prosent lagt merke til dagen, mot 35 prosent blant de mellom 15 og 29 år. Oppmerksomheten rundt dagen er høyest blant de som har lang utdannelse og lavest blant de som har kort utdannelse. 60 prosent av de med universitets- eller høyskoleutdannelse har lagt merke til dagen, mens bare 38 prosent av de mer grunnskoleutdannelse har lagt merke til den.

TV og Avis er de viktigste informasjonskildene til Verdensdagen for psykisk helse. I 2005 oppgir 45 prosent at de har fått vite om Verdensdagen gjennom TV og 44 prosent at de har fått vite om Verdensdagen gjennom aviser.

- I 2004 hadde vi TV-aksjonen "Hjerterom" som omhandlet psykisk helse uken etter Verdensdagen, noe som selvfølgelig ga oss publisitet slik at vi ble lagt merke til litt mer I 2004. I 2002 hadde 42 prosent av befolkningen hørt om Verdensdagen, i 2003 47 prosent, i 2004 55 prosent mens vi i år lå på 52 prosent.

Flere artikler i lokalavisen enn før  

- Vi registrerer at vi har hatt ett oppsving i avisartikler i lokalaviser rundt om i landet. Vi vil for 2006 ytterligere øke satsningen mot media, og vi ser fram til neste omnibusundersøkelse, sier Truls Bjaaland.

Opprettet: 02.11.2005 | Sist endret: 02.11.2005

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.