Fikk pris for sitt arbeid med psykisk helse i innvandrermiljøer.

Fylkessekretær i Mental Helse Akershus Ann Kristin Fiskerud har mottatt Prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern for sitt arbeid med psykisk helse i innvandrermiljøer. Priskomiteens leder Bengt Karlsson kalte Fiskerud en foregangskvinne i arbeidet med psykisk helse, og sa at hun på en forbilledlig måte har bidratt til offentlig debatt rundt innvandrerers psykiske helse.

– Jeg er veldig overrasket, veldig ydmyk og veldig glad! Dette betyr veldig mye for prosjektet jeg leder, for Mental Helse og ikke minst for alle de flerkulturelle jeg jobber med, sa Ann Kristin Fiskerud (46) til en fullsatt festsal i Håndverkeren kurs- og konferansesenter i Oslo da hun fikk prisen.

Også lederen for Internasjonal sosial- og helsegruppe i Oslo, Tayyab M. Choudri, fikk prisen på 5.000 kroner fra Stiftelsen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern.

Skrev historie i Mental Helse

Hun har all grunn til å være stolt. Ann Kristin Fiskerud har lenge vært engasjert i arbeidet med åpenhet om psykisk helse i innvandrermiljøet, og organisasjonene skrev historie da Mental Helse Flerkulturelt lag ble stiftet 29. september i 2004.

- Målet for laget er å tilrettelegge, forebygge og informere nordmenn med innvandrerbakgrunn om psykisk helse, sa Fiskerud til Sinn & Samfunn på tampen av 2004.

I 2005 skjøt arbeidet ytterligere fram. 4. november i år ble det første flerkulturelle ungdomslaget av Mental Helse dannet i Lillestrøm, økonomisk støttet fra fjorårets TV-aksjon "Hjerterom", som også MHA Flerkulturelt lag er. Oppslutningen om det flerkulturelle ungdomslaget har overgått alle hennes forventninger så langt.

- Ann-Kristin Fiskerud får prisen både for sitt arbeid med barn og unge, psykisk helse og innvandrere – og fordi hun selv har stått fram og snakket om viktige temaer. Hun har stått oppreist på tross av at hun er blitt truet og trakassert underveis, og hun har vist at det ikke er noe poeng å la seg kue, sa priskomiteens leder Bengt Karlssonsier Karlsson til Romerikes Blad.

Les om begrunnelsen for prisen HER

Opprettet: 11.12.2005 | Sist endret: 14.12.2005

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.