2005

Uføretrygdede som ønsker å prøve seg i arbeidslivet eller som vil arbeide mer enn de gjør i dag, kan nå "ta med seg" uførepensjonen sin og tilby den til arbeidsgivere. Rikstrygdeverket har satt i gang en forsøksordning i Hedmark, Rogaland, Troms, Telemark og Sør- Trøndelag. Forsøket har en varighet på fem år.

Arbeidslivstelefonen til Mental Helse har vært en suksess, og derfor blir kapasiteten nå doblet. Fra å være et tilbud med åpningstid tre dager i uken og en rådgiver, blir Arbeidslivstelefonen nå betjent alle hverdager med to rådgivere.

Ungdom mellom 13 og 18 år med psykiske problemer og som trenger øyeblikkelig hjelp, får en egen akuttavdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i midten av februar i år. Det nye psykiatritilbudet for ungdom i Troms og Finnmark, blir tatt godt imot av Mental Helse Ungdom. Heidi Wibeke Bakkland mener det nye tilbudet er et gjennombrudd for bedre psykiatritilbud til ungdom i nord.

Wenche Solberg-Hansen (58) er ansatt som ny informasjonsleder i Mental Helse. Hun har de fire siste årene jobbet som informasjonsleder i Norges Kvinne- og Familieforbund i Oslo. Hun har utdannelse i journalistikk og organisasjonskommunikasjon.

Kystverket Midt-Norge i Ålesund har satt mental helse på dagsorden, noe som førte til en kraftig nedgang i sykefraværet blant de ansatte, fra 5,7 prosent i 2003 til 3,75 prosent i 2004. Bedriften ligger betydelig lavere enn gjennomsnittet i Norge. Nå vil ledelsen få bort resten av sykefraværet også.

Hva er viktig for Mental Helse i den nye landsstyreperioden? Hvordan kan organisasjonen markere seg bedre i media? Det var sentrale spørsmål da Mental Helse åpnet sitt landsstyremøte i Skien i helgen.

- Media må slutte å sette likhetstegn mellom psykaitriske pasienter og livsfarlige kriminelle, sier Victoria Alme Ibabao i ungdomsutvalget til Mental Helse Ungdom etter drapet i Oslo.

Vi er stolte og glade over at hele ti prosjekter i regi av Mental Helse fikk midler fra TV-aksjonen. Dette er gode, kreative samfunnsnyttige tiltak som vil komme mange til gode, sier generalsekretær Einfrid Halvorsen.

Grace Beathe Mathisen har fra januar 2005 blitt ansatt som daglig leder ved Arbeidslivstelefonen. Hun er 35 år gammel og er utdannet sosionom ved Høgskolen i Oslo. Bente Tangen, som var prosjektleder for telefonen gjennom tre år er nå ansatt som generalsekretær i Ryggforeningen i Norge.

I et brev til Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen ber prosjektleder for Mental Helse Flerkulturelt lag, Ann-Kristin Fiskerud og landsleder Erling Jahn om støtte til å drive hjelpearbeid blant nordmenn med etnisk bakgrunn i katastrofteområdet i Sørøst Asia. De ber om et møte med helseministeren snarest. Det flerkulturelle laget - som ble stiftet i høst - ser at behovet for medmennesker som kjenner deres kulturelle bakgrunn er stor i tiden framover.

-Vi oppfordrer alle våre medlemmer på frivillig grunnlag til å slutte opp om Røde Kors innsamling til ofrene etter naturkatastofen i Asia på fredag kveld, sier landsleder i Mental Helse Erling Jahn. Etter flere henvendelse fra medlemmer om å bidra med innsamlingsaksjoner ble det onsdag bestemt at organisasjonen slutter seg til det organiserte innsamlingsopplegget.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.