TV-aksjonsmidler gir brukerstyrt hus på Hamar

Mental Helse Hedmark har vært offensive og har allerede før TV-aksjonen "Hjerterom" fått løfte om midler til et brukerstyrt senter på Hamar. -Nå er vi på husjakt for å bygge opp et sted hvor brukerne selv kan bestemme innhold og opplegg, sier Liv Christophersen i Mental Helse Hedmark.

Senteret som er planlagt på Hedmark skal være et værested for brukere fra Stange, Hamar, Ringsaker og Løten kommuner. Liv Christophersen forteller at de har besøkt "Huset" i Larvik og at de ønsker å få til noe tilsvarende.

-Jeg har store forventninger til et slikt selvstyrt senter. Vi har hatt et prosjektstyre i arbeid siden i sommer, og har med blant andre representanter fra Sykehuset Innlandet og andre brukerorganisasjoner. Vi ønsker oss et brukerstyrt hus hvor alle brukerorganisasjonene er med. Vi har kommunale dagsenter-tilbud i distriktet i dag, men det er en stor gruppe mennesker som føler at dette ikke er et tilbud som rommer dem, sier Christophersen videre.

"Hjerterom" 17.oktober samlet inn over 150 millioner kroner til arbeidet mot psykisk og sosial nød. Mange Mental Helse medlemmer var bøssebærere og var på å samle inn mer enn 85 millioner kroner i bøssene!

Mental Helse kan, som medlemsorganisasjon i Rådet for psykisk helse,søke om midler fra aksjonen. Gode prosjektforslag innen eksempelvis områdene boligtiltak, væresteder og andre tiltak for mennesker med særlige behov sendes Rådet for psykisk helse.

Se nettsiden www.psykiskhelse.no for mer informasjon.

Kontaktperson i Mental Helse i forhold til søknader er Mette Kammen. tlf 35 58 77 00/17

Opprettet: 28.10.2004 | Sist endret: 25.06.2006

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.