Politioverbetjent Finn Abrahamsen fikk Åpenhetsprisen på Verdensdagen

"Prisvinneren er frittalende, tydelig og modig når han i sin rolle som politimann og som pressekontakt i en krisesituasjon våger å være et reflektert medmenneske". Denne hederlige omtalen fikk politioverbetjent Finn Abrahamsen, kjent for sine uttalelser etter trikkedrapet først i august i år, og som er bakgrunnen for prisutdelingen. Generalsekretær Einfrid Halvorsen overrakte ham et bilde, og en pris på 10.000 kroner.

"Når alvorlig syke mennesker blir voldsutøvere, er det rystende. Denne gang satte den tragiske hendelsen i gang et voldsomt mediafokus på psykiatrien - på godt og vondt. Midt oppe i all denne mediafokuseringen står vår prisvinner og formidler sine holdninger til alvorlige psykisk syke som det står respekt av". Dette leste Halvorsen i sin begrunnelse da Åpenhetsprisen 2004 på søndag 10 oktober ble delt ut på Smuget i Oslo. Prisen var et kull/kritt bilde av kunsteren Grete Skoe og en sjekk på 10.000. Pengene har prisvinneren bestemt skal gå til Kirkens Bymisjon - Primærmedisinsk verksted, som jobber med unge og det flerkulturelle fellesskapet.

-Hvorfor skjer det ingenting i psykiatrien, spurte Abrahamsen, som har vært sjef for Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt i ti år, og i politiet i over 30 år. Psykiatrien har fått mye oppmerksomhet i flere år, men det virker ikke som man kommer noen vei. Trikkedrapet handlet ikke om innvandring, men om psykiatri. Jeg tror vi bør tenke mer forebyggende, og rette oppmerksomheten mot barn og unge. Når barn blir frarøvet barndommen sin, uten at de får nødvendig støtte, ender de ofte opp som kriminelle med psykiske problemer. For det er jo slïk, at bakgrunnen for mye av det vi jobber med på voldsavsnittet har å gjøre med den kriminelles psykisk helse.

Abrahamsen sa også at alle har et ansvar i forhold til barn og unge, og at vi alle kan være med på å påvirke slik at den oppvoksende slekt får et så godt fundament som mulig.

Les omtale av prisen på lederplass i Aftenposten her

Opprettet: 11.10.2004 | Sist endret: 25.01.2005

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.