2004

Foredrag, kulturarrangement, apeller og sosialt samvær er står på programmet under Amaliedagene i Oslo. "Veien til en bedre helse" er overskriften på et allsidig program. Visepresident på Stortinget, Inge Lønning , åpner Amaliedagene onsdag 18. august.

- Vi er syv personer fra Mental Helses hjelpetelefon og administrasjon som bistår med psykososial støtte til hjemvendte passasjerer samt pårørende etter flodbølgekatastrofen, sier koordinator på Hjelpetelefonen Christian Christiansen ved mottaksapparatet på Gardermoen. Så lenge Sivilforsvaret har behov for oss blir vi her, og foreløpig har vi fått beskjed om at det kan bli til over nyttåshelgen, kanskje også lengre, sier Christiansen som også koordinerer Mental Helses arbeid på Gardermoen.

Det er nå klart at Telefon for arbeidslivet kommer inn i statsbudsjettet for 2005. Statsministerens kontor melder at Mental Helse kan påregne 1 million kroner i støtte til videre drift. Det betyr at telefontjenesten kan utvides- den får to stillinger og utvidet åpningstid. - Nå er jeg bare glad! -sier prosjektleder Bente Tangen.

Generalsekretær Einfrid Halvorsen har sagt opp sin stilling i Mental Helse. Hun fylte 67 år i høst og går av med pensjon 1. juni 2005. Halvorsen har vært leder for administrasjonen i Mental Helse i en årrekke og har lagt ned et stort arbeide i oppbyggingen og utviklingen av organisasjonen. Nå starter arbeidet med å finne hennes etterfølger.

3.5 millioner kroner fikk Mental Helse totalt fra årets Extra tildeling, fordelt på 17 prosjekter. Dette er en million mindre enn i fjor, men det betyr ikke at søknadene er dårlige, sier sentralstyremedlem i Mental Helse Jan Hijman, som oppfordrer søkerne til å søke også neste år.

Tirsdag 23. november blir fordelingen av hele 205 millioner kroner til ulike prosjekter i regi av frivillige organisasjoner offentliggjort. Dette skjer under Extra-tildelingen i Folkets Hus i Oslo. I fjor fikk Mental Helse 4.752.000 kroner fra Extra-spillet.

Høgskolen i Hedmark skrev historie da de som første høgskole i landet nylig ansatte en brukermedvirker som medforsker i 20 prosent stilling. - De vil ha min kunnskap, og det skal de få, sier nyansatte Gro Beston, som også er aktiv i Mental Helse Hamar. Mine kollegaer ved Høgskolen i Hedmark gir uttrykk for at de også har ansvar for å hente ut kunnskapen min, det gjør at jeg føler meg trygg på jobben.

Andelen som har lagt merke til Verdensdagen for psykisk helse har økt siden 2002. I år svarte 55 prosent at de hadde lagt merke til Verdensdagen, mot 47 prosent i 2003. Og det er TV som øker forspranget som den viktigste kilden til informasjon om Verdensdagen. - Gledelig å se at vi sammen med vårt nettverk når ut til fler og fler, selv med de samme tilskuddsordningene, sier kooordinator for Verdensdagen Truls Bjåland.

Prosjektleder for Telefon for Arbeidslivet Bente Tangen og generalsekretær Einfrid Halvorsen i Mental Helse møtte fredag Kommunalkomiteen i Stortinget i forbindelse med høringer om årets Statsbudsjett. Fremtiden til arbeidslivstelefonen er fremdeles usikker. Imidlertid kom det svært positive signaler fra medlemmene av kommunalkomiteen om behovet for videre drift. Det vil bli jobbet med å få inn en merknad om videreføring av arbeidslivstelefonen i neste års statsbudsjett.

Helsesøstertilbudet i skolene må utvides. Kapasiteten i behandlingstilbudet til barn og unge må økes. Dette er blant tiltakene nedfelt i Mental Helses Sosialpolitiske Handlingsprogram for 2004-2007. - Vi vil bruke dette programmet i arbeidet med å bli en stadig mer utadrettet og handlingsorientert organisasjon, sier nestleder Anne Grethe Klunderud.

Den første ungdomsorganisasjonen innen psykisk helse feltet er en realitet. Mental Helse Ungdom ble vedtatt etablert under organisasjonens landsmøte i Bergen lørdag. MHU ønsker å være et positivt tilskudd i Mental Helse og vil sette ungdoms psykiske helse på dagsorden. Ungdommene ble ønsket varmt velkommen av et enstemmig landsmøte.

Erling Jahn fra Sogn og Fjordane er gjenvalgt som leder i Mental Helse. Han går nå inn i sin tredje periode som leder.

En meget engasjert Helse-og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen hilste Mental Helses landsmøte under åpningen i Bergen fredag. Jeg kan ikke akseptere at alvorlig syke mennesker blir skrevet ut kun med en plastpose med klær, ut i mørke natta. Hvor er kvalitetssikringen i helsevesenet, sa Gabrielsen blant annet.

Mental Helse Hedmark har vært offensive og har allerede før TV-aksjonen "Hjerterom" fått løfte om midler til et brukerstyrt senter på Hamar. -Nå er vi på husjakt for å bygge opp et sted hvor brukerne selv kan bestemme innhold og opplegg, sier Liv Christophersen i Mental Helse Hedmark.

Artistene Henning Kvitnes og Steinar Albrigtsen. Per Christian Ellefsen som "Elling". Dette er blant annet ingrediensene i en Kulturkveld på Smuget i Oslo den 10.oktober som et ledd i markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. I Oslo Domkirke er det solidaritetsgudstjeneste om ettermiddagen etterfulgt av fakkeltog gjennom Oslos gater. Klokken 20 er det duket for Kulturkveld på Smuget.

Mental Helse søker ny informasjonsleder til administrasjonen i Skien. Har du journalistisk- og informasjonsfaglig bakgrunn og har lyst til å jobbe i landets største bruker-og pårørendeorganisasjon innen psykisk helse, så les vår stillingsannonse her på nettsiden.

Telefon for Arbeidslivet passerte i dag 2000 samtaler. Siden oppstart i april 2002 har det ringt jevnt og trutt til telefonen, som er et samarbeidsprosjekt mellom Mental Helse og Arbeidstilsynet. I dag hadde prosjektleder Bente Tangen samtale nr 2000! Antall innringere som har alvorlige problemer i forhold til mobbing, trakassering og utstøtelse fra arbeidslivet øker.

Einfrid Halvorsen har fått Folkeopplysningsprisen for 2004. Det er Voksenopplæringsforbundet som deler ut prisen. I juryens begrunnelse heter det blant annet: Det å drive opplysningsarbeid om psykisk helse har lenge vært og er fremdeles et hovedmål for prisvinneren og for organisasjonen hun leder.

En NOU om helhet og plan i sosial-og helsetjenester her i landet er nå kommet. Utvalgets mandat har vært å utrede og foreslå bedre harmonisering av helse-og sosiallovgivningen. NOU-rapporten kom 11 oktober.

Under parolen "Tid for åpenhet" gikk mer enn 200 mennesker i fakkeltog gjennom Oslos gater på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. Fakkeltoget markerte solidaritet med alle som er rammet av en psykisk sykdom og åpenhet rundt det å være psykisk syk. Fakkeltoget stoppet ved Legeforeningen hvor det var innbudt til Gjestebud.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.