Stor bredde i markering av Verdensdagen

Det er stor bredde i markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. Mer enn 650 arrangementer er meldt inn. Verdensdagen er del av en internasjonal markering den 10.oktober.

Arrangementene er mangfoldige og har et stort spekter. Det er temadager, konferanser, konserter, kinoforestillinger, åpne hus, kunst og kultur, stands og mye mer. Det er meldt inn nærmere 650 arrangementer til Verdensdagskoordinatoren her i Skien. Her er noen av arrangementene i korte trekk:

I Stavanger åpner utstillingen "Kunst av sinnet" den 6.oktober. Her har kunstneren Kjell Pahr Iversen på oppdrag av Mental Helse vært rundt på aktivitetessentrene og tatt ut arbeider.

Utstillingen kan oppleves på Cafe Sting ved Vallbergtårnet fram til 25. oktober.

Fra et variert program i Stavanger minner vi også om konserten med Vigdis Eidsvåg på fredag kveld. Her er det forhåndssalg av billetter på stiftelsen PSYKOPP. tilf 51 93 88 00.

På Lørenskog er det også en kjent kvinnelig artist som er trekkplaster for et stor kulturkveld på Verdensdagen. Der opptrer nemlig Anne Grethe Preus. Der blir det også utdeling av årets Tabupris ved Rådet for Psykisk Helse, multimedia show og mye mer...

I Stjørdal markeres Verdensdagen ved en dagskonferanse med foredrag av blant andre psykiaterne Nils Håvard Dahl og Sigrid Bjørnelv. Her deler også Mental Helse ut en Åpenhetspris.

På Sørlandet trekker vi fram de videregående skolene som har hatt stilkonkurranse med tema mobbing. Hanne Tangenes fra Mental Helses ungdomskampanje deltar under markeringen av Verdensdagen 8. oktober hvor ungdommene får premier og det skal være foredrag.

I Telemark er det filmen "Elling" som står sentralt i et samarbeid mellom den lokale kinoen i Skien og Mental Helse. Til forpremieren på Ellingfilmen kommer brukere i psykiatrien, ansatte i 1. og 2. linjetjenesten og andre interesserte, for å se filmen og knytte kontakter.

Forøvrig vises flere filmer med psykisk helse som tema gjennom hele uken i Skien.

Les mer om Verdensdagen over hele landet ved å se vår arrangementoversikt her på nettsiden!

Opprettet: 07.10.2003 | Sist endret: 25.06.2006

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.