Frigjøringsgudstjeneste på Verdensdagen i Oslo

Brukerorganisasjonene i Oslo samarbeider med Oslo Domkirke om en utradisjonell markering av Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober.

Det er en spennende og utradisjonell Gudstjeneste som finner sted i Oslo Domkirke på verdensdagen 10. oktober klokken 17. Her deltar brukererepresentanter i Gudstjenesten med egne tekster og skriftslesning. Biskop Gunnar Stålsett holder preken, og Helseminister Dagfinn Høibråten deltar også.

- Forholdet mellom psykiatri og kirke har vært historisk sett betent. Vi håper vi kan børe på noe av det gale som er skjedd ved denne Gudstjenesten som er en frigjørings- og solidaritetsgudstjeneste, sier prest Elisabeth Thorsen i Oslo Domkirke.

Hun fremhever ansvarserkjennelsen som blir en del av liturgien denne ettermiddagen.

-Det er unikt, og noe nytt. Her blir det en ansvarserkjennelse som handler om det som er blitt gjort galt, og det som ikke er blitt gjort, sier Thorsen.

Arrangører av Gudstjenesten er Domkirken sammen med Galebevegelsen, Aurora, LPP, WSO, Rådet for psykisk helse og Mental Helse.

Etter Gudstjenesten blir det et arrangement i Krypten hvor frigjøringsutstillingen "Fra Blakstad til Blomstad" av Inger Emilie Nitter åpnes.

Her blir det bevertning og "åpen mikrofon".

Verdensdagen for psykisk helse markeres også ved en stor stand på Karl Johan ved Stortinget fra kl 11 - 16. Her stiller flere organisasjoner innen psykisk helse med telt og informasjonsmateriell.

Opprettet: 10.10.2003 | Sist endret: 25.06.2006

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.