2003

Helseminister Dagfinn Høybråten vil være tilstede ved åpningen av et stort arrangement på Rådhusplassen i Oslo i forbindelse med Amaliedagen 22. august. Bak Amaliedagene står We shall overcome, Galebevegelsen, Lpp og Mental Helse.

Er sykemelding løsningen når det er vanskelig på jobben? Det spør prosjektleder Bente Tangen i Telefon for Arbeidslivet i et debattinnlegg i Dagbladet.

Mental Helse venter fremdeles på opprettelsen av psykiatrisk bakvakt på Sør-Helgeland. Dette tar for lang tid, mener lokallagslederen.

Mental Helse Buskerud trommer sammen til en anderledes kulturkveld den 9. juli. Rammen er hyggelig, men budskapet klart og alvorlig: Livskriser tar ikke ferie, sier initiativtaker Anne Grethe Klunderud.

TV-aksjonen for 2004 er tildelt Rådet for Psykisk Helse og Kirkens Bymisjon. Aksjonen "Et verdig liv" skal bekjempe sosial nød i Norge.

På Sandane i Sogn og Fjordane deltar Mental Helse i et prosjekt der 7 ulike lag for mennesker med funksjonshemming og kronisk sjuke samarbeider.

Det var stor iderikdom under konferansene "På sporet med psykisk helse" som ble avviklet denne våren. Er du på jakt etter en god ide for ditt Verdensdagsarrangement bør du lese dette!

Telefon for Arbeidslivet passerer nå 1000 samtaler. Prosjektet har vært i drift i 14 måneder. Antall samtaler pr dag øker, og alt tyder på at denne tjenesten er det behov for, sier prosjektleder Bente Tangen.

-Disse togturene skal vi ta lærdom av. Her skal de gode ideene komme frem slik at oppmerksomheten omkring Verdensdagen for psykisk helse fortsetter å øke, sa Gunn-Elin Bjørneboe, divisjonsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet på den første togkonferansen - som startet i Oslo og gikk tur/retur Halden.

Sykehusene i Nord Trøndelag, Fylkeslegen og Mental Helse har samarbeidet om å lage en mal for Individuell Plan. Malen er enkel og til stor hjelp for den som vil igang med å utarbeide en slik plan.

Det mangler kunnskap om psykisk helse i arbeidslivet. Det mener prosjektleder for Telefon for Arbeidslivet, Bente Tangen, etter ett års drift av telefontjenesten.

Nærmere 800 har ringt Telefon for Arbeidslivet i løpet av det første prosjektåret. 2. april er det ett år siden telefontjenesten startet.

Vår nåværende ass. generalsekretær skal dessverre slutte hos oss, i den anledning søker vi etter hans etterfølger.

Grunnlaget for å realisere intensjonene i Nasjonal Plan for Selvhjelp er for spinkel og kan ikke støttes av Mental Helse Norge. Det skriver leder i MHN, Erling Jahn i en høringsuttaelse

Informasjons-og kommunikasjonsarbeidet om psykisk helse skal styrkes når det inviteres til idekonferansene:"På sporet av psykisk helse". Det er Sosial-og helsedirektoratet og Mental Helse Norge som står bak invitasjonen.

Sentralstyret i Mental Helse Norge utfordrer nå sine fylkeslag til å undersøke om kommunene tar brukermedvirkning på alvor.

-Skal vi forebygge de altfor høye selvmordstallene blant unge, må vi snakke med de unge på deres arena. Vi må inn i skolene, og snakke med ungdom om psykiske lidelser. Det mener Svein Skaara i Mental Helse Norge.

-Vi merker at arbeidslivet er blitt tøffere. Stadig flere innringere forteller at de er blitt fratatt arbeidsoppgaver, blitt oppsagt eller opplevd utestengelse. Det sier prosjektleder i Telefon for Arbeidslivet, Bente Tangen.

Landsleder Erling Jahn og generalsekretær Einfrid Halvorsen har i brevs form, sendt innspill til Regjeringens budsjettkonferanse på Torbjørnsrud 09. mars. I brevet kommer de med klare krav til oppfølging, for å nå Opptrappingsplanens mål.

Mental Helse Norges Ungdomskampanje begynner å finne sin form. Det har det siste året vært arbeidet med å utvikle en u-pakke og bygge opp et nettverk av informanter fra hele landet, bestående av to ungdomskontakter per fylke (ekstra i Nord-Norge) og en fylkeskontakt fra hvert fylke.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.