2003

Har systemet med kontroll- kommisjoner i psykisk helsevern overlevd seg selv? Det er et av spørsmålene som stilles når Mental Helse arrangerer konferanse om kontroll- kommisjonsarbeid 21. - 22. oktober.

-Det er et stort ansvar og en stor utfordring for Mental Helse Norge å holde i alle trådene når Verdensdagen skal avvikles. Det er helt avgjørende for oss at alt som skjer ute blir registrert hos oss, husk derfor innmeldingsfristen 1. september sier generalsekretær Einfrid Halvorsen.

PRESSEMELDING FRA MENTAL HELSE NORGE

PRESSEMELDING FRA MENTAL HELSE NORGE

Verdensdagen for psykisk helse markeres over hele landet den 10.oktober. Dette er en nasjonal dugnad for å fremme åpenhet om psykisk helse!

Det er stor bredde i markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. Mer enn 650 arrangementer er meldt inn. Verdensdagen er del av en internasjonal markering den 10.oktober.

Stortingsrepresentant Inge Ryan fikk Mental Helses pris for mot og åpenhet på Verdensdagskonferanse i Stjørdal. Prisen fikk han for å stå fram med historien om sønnens selvmord.

Brukerorganisasjonene i Oslo samarbeider med Oslo Domkirke om en utradisjonell markering av Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober.

Bedre samspill mellom brukere og hjelpere

Psykisk syke lærer opp tjenesteapparatet

Bygg ut psykiatrisk legevakttjeneste over hele landet, sier Mental Helses Einfrid Halvorsen i en pressemelding på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober.

Telefon for Arbeidslivet registrerer stor pågang i høst. I september tok prosjektleder Bente Tangen  i mot mer enn 90 samtaler.

Mer enn halvparten av henvendelsene til Telefon for Arbeidslivet kommer fra Oslo/Akershus, melder prosjektlederen i sitt siste nyhetsbrev.

Halvveis i opptrappingsplanen er bruken av tvang ikke redusert, til tross for Helseminsterens løfter om mindre bruk av dette, sa Erling Jahn på nrk etter Brennpunkt programmet tirsdag. TV reportasjen satte fokus på psykiatrikøen som vokser. En konsekvens av dette er mer bruk av tvang, og mindre tid til behandling.

Halvveis i opptrappingsplanen er bruken av tvang ikke redusert, til tross for helseminsterens løfter om mindre bruk, sa Erling Jahn på NRK etter Brennpunkt programmet tirsdag. Reportasjen satte fokus på psykiatrikøen som vokser. En konsekvens av dette er mer bruk av tvang, mindre tid til behandling.

Spesialisthelsetjenesten og kommunene må samarbeide bedre så syke mennesker får den hjelp de trenger. Det sier generalsekretær Einfrid Halvorsen etter tirsdagens Brennpunkt program som satte fokus på køene i psykiatrien.

Hvordan skal man holde øye med selvmordsutviklingen her i landet når tilgjengelig tall og statistikk er mer enn 2 år gammel? Noe må gjøres, sa generalsekretær Einfrid Halvorsen i møte med Helseministeren i dag.

Alle ønsker å ha en god helse også psykisk sett. Vi ønsker å få befolkningens psykiske helse på dagsorden og synliggjøre verdien av god psykisk helse. Det skriver ledelsen for Mental Helse i en uttaelse til jubileumsdagen 3. september.

Mental Helse markerer sitt 25 års jubileum denne høsten. Foreningen som mange mente kun ville være en "døgnflue" da den ble startet i september 1978, har i dag 6000 medlemmer og 200 lokallag.

10. desember deler stiftelsen "Pris til fremme for ytringsfriheten i psykisk helsevern" ut sin pris. I år er temaet Mediemakt og psykisk helsevern. Stiftelsen ønsker forslag på kandidater.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.