Tid for åpenhet!

10. oktober markeres Verdensdagen for psykisk helse over hele landet. Mental Helse Norge har fylkeslag og lokallag som koordinerer og er pådrivere for denne viktige markeringen. Verdensdagen setter psykisk helse på dagsorden, og i 2003 fokuserer vi spesielt på hvordan du og jeg møter hjelpeapparatet når vi har vondt i sjelen.

Hanne Tangenes

- Verdensdagen er en viktig anledning til å fokusere på åpenhet og kunnskap om psykiske lidelser. Det sier Generalsekretær i Mental Helse Norge, Einfrid Halvorsen.

- Vi har som mål at samfunn og nærmiljø er åpne og tolerante til psykiske lidelser. Slik forebygges faktisk psykiske lidelser og åpenhet bidrar til at folk søker tidligere hjelp for sine psykiske plager. Vi tror på åpenhet. Vi tror det er viktig at psykiske problemer ikke forties eller gjemmes bort.
Utfordringene er mange før mennesker med psykiske lidelser blir møtt med vennlighet, forståelse, god informasjon om rettigheter, plikter og muligheter.
Vi håper at markeringen av Verdensdagen nasjonalt og lokalt skal gi oss alle mer kunnskap om betydningen av åpenhet rundt psykisk helse. Det er bare kunnskap som kan endre holdninger og gjøre oss klokere og sterkere, sier Einfrid Halvorsen.

Opprettet: 10.10.2002 | Sist endret: 14.09.2006

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.