Flere henvendelser til Arbeidslivstelefonen

Telefon for Arbeidslivet får stadig flere henvendelser. Etterhvert som tjenesten blir bedre kjent, øker også antall henvendelser. Særlig er pågangen stor etter at Telefon for Arbeidslivet ble omtalt i både NrK programmet "Puls" og i Frokost-TV på TV2.

-Pågangen er nå så stor at fok kan få problemer med å komme fram til oss, sier en travel prosjektleder, Bente Tangen.
Hun kan pr. 21. oktober vise til 414 samtaler. Nærmere 300 av disse er kvinner,og det er fortsatt arbeidstakere fra varehandel og salgsvirksomhet som dominerer. Mer enn 100 av de rundt 400 samtalene kom fra Oslo.

- Vi må klare å håndtere "det hele mennesket" i arbeidslivet, sier Bente Tangen og viser til en uttaelse fra kjente Henry Ford: "All I wanted was a pair of hands, bur what I got was a whole person".

- Sykefravær i norsk arbeidsliv øker. Fravær pga psykiske problemer øker mest.
Jeg er sikker på at om arbeidsgiverne bare tok seg tid til å snakke med sine ansatte vil fraværet gå ned, sier Bente Tangen.

Telefon for Arbeidslivet åpnet 2. april i år. Den er resultat av et samarbeid mellom Arbeidstilsynet og Mental Helse Norge. Telefonlinjen er åpen 3 dager pr uke og har nummer 815 44 544. Prosjektleder Bente Tangen svarer på spørsmål og kan gi råd, om du har det vanskelig på jobben.

Opprettet: 23.10.2002 | Sist endret: 25.06.2006

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.