Åpent brev fra psykiatrisk avdeling

Illustrasjonsfoto: Colorbox.

Samfunnsdebattant Sara Mats Azmeh Rasmussen skriver i et blogginnlegg om sin kamp for tilhørighet og aksept i Norge. Brevet er skrevet fra lukket psykiatrisk avdeling.

- Hvorfor forsøker noen å avslutte sitt liv? Det er vanskelig å svare på. Brustne drømmer kan være farligere enn de mest alvorlige psykiske lidelser, skriver Sara Mats Azmeh Rasmussen.

Rasmussen er kjent som aktivist, feminist og som spaltist i Aftenposten. Spesielt har hun markert seg som forkjemper for muslimske kvinners, homofiles og transpersoners rettigheter, og skapte overskrifter da hun satte fyr på det muslimske sløret på kvinnedagen 8. mars 2009.

Bare en drøm

I et blogginnlegg deler nå Rasmussen sin personlige historie om kampen for å jobbe seg opp og fram som førstegenerasjons innvandrerkvinne i Norge. Hun forteller om knuste drømmer. Kampen for tilhørighet, for en plass i norsk arbeidsliv, ble ekstra tøff uten et nettverk å støtte seg til.
- Jeg hadde ingen foreldre som støttet og veiledet meg. Jeg hadde ikke et nettverk av kontakter som kunne hjelpe meg inn i en arbeidsplass. Hele tiden stolte jeg på egen innsats og hardt arbeid, og jeg drømte om å klare å leve av å skrive uten å måtte selge min sjel. Det var bare en drøm, skriver Rasmussen.

Troen på frihet

En dag orker hun ikke mer. Hun bryter sammen.
- Jeg nådde virkelig bunnen! Bildet av stedet jeg lå under trappen ligger på netthinnen. Mitt liv kunne endt der, slik, skriver Rasmussen.

Innlegget er også et vitnemål om prisen det kan ha å stå på barrikadene for det du tror på. Rasmussen forteller at troen på frihet og en sterk empati med medmennesker har vært drivkreftene bak hennes offentlige og ofte dristige utspill. Det har kostet.
- Jeg trodde jeg var sterk, men jeg makter ikke denne rollen lenger. Jeg kan ikke bane vei for innvandrerkvinner når jeg selv ikke finner min egen vei i dette landet, skriver hun.

Les hele blogginnlegget til Sara Mats Azmeh Rasmussen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.