Åpenhetsprisen 2016 til Agnete Johnsen

(Foto: Frank Rune Isaksen)

Agnete, en verdig vinner av Åpenhetsprisen.

Agnete viser mot ved å være åpen om sine psykiske utfordringer og snakke om det som er vondt mens det er vondt.

Etter at Agnete Johnsen, musiker og vokalist, trakk seg fra deltagelsen i TVNorge-programmet «71 grader nord» i fjor sommer, har hun vært åpen om at hun lenge har slitt med depresjon og psykiske lidelser. Da hun tidligere i år vant den norske finalen i Melodi Grand Prix, sto hun også fram og fortalte at hun hadde psykiske problemer, og at det å skulle delta representerte en stor utfordring.

- Agnete Johnsen er en verdig vinner av Åpenhetsprisen. Hun viser stort mot når hun velger å være åpen om dette når hun står i det, poengterer Kristian Haugland, styremedlem i Mental Helse. 

For mange er det fortsatt tabu å snakke om egen psykisk helse. Gjennom økt åpenhet via ulike mediekanaler er vinneren med på å bekjempe stigmatisering av psykisk uhelse, og kan bidra til at flere velger å ta kontakt med familie, venner eller fagpersoner for å fortelle at de strever.

- Et viktig budskap fra Mental Helse og Verdensdagen er: Snakk om det når du har det vondt. Etterpå kan det være for sent, sier Le Hang Duong, prosjektleder for Verdensdagen for psykisk helse.

Kunstverk og gavesjekk

Vinneren får et kunstverk og en gavesjekk pålydende kr.10.000.  Sjekken utbetales til et veldedig formål bestemt av prisvinneren. Agnete har valgt seg Vadsø ungdomssenter fordi dette er et senter i Finnmark som gir omsorg og hjelp til ungdom mellom 13-18 år, som strever med å fungere sammen med andre. De ansatte ved senteret gjør en svært viktig jobb for å skape trygghet for unge mennesker på vei til et voksent, selvstendig liv. Agnete synes senteret med ansatte og ungdommer fortjener oppmerksomhet.

Om prisen:

Åpenhetsprisen er en hedersbetegnelse som deles ut av Mental Helse i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse. Prisutdelingen finner sted på TV2 God Morgen Norge 10.oktober og deretter på Nationaltheatret hvor «Hvorfor er det viktig med åpenhet rundt psykisk helse?» blir diskutert. Konferansier er Mala Wang-Naveen og de som deltar i diskusjonen er statsminister Erna Solberg, psykolog Peder Kjøs, administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen, og Kristian Haugland, sentralstyremedlem i Mental Helse.

Kontaktpersoner i tilknytning til Åpenhetsprisen 2016:

Le Hang Duong, prosjektleder Verdensdagen for psykisk helse, mob. 454 77 114

Kristian Haugland, styremedlem i Mental Helse, mob. 415 09 869

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.