Nyheter

- Når behovet for støttekontakter er stort er det beklagelig at ikke det finnes folk til slike jobber. Det er synd at dårlig lønn og manglende veiledning er en hovedårsak til dette, sier Ola Kristian Johnsen, sentralstyremedlem i Mental Helse.

Sommermåneden juli er definitivt ikke lavsesong for den aktive lokallagslederen Gunn Pound. Mental Helse Stovner har fullt program hele sommeren. - Et nødvendig alternativ når mye annet er feriestengt, sier Pound.

Denne uken kommer det siste nummeret av Sinn & Samfunn ut. Magasinet, som er Mental Helses eget blad, byr på god og informativ sommerlesning.

Sommer betyr ofte forventninger. Om sol og varme. Samvær med venner og familie. Likevel er ikke virkeligheten slik for alle.

Mental Helse er en landsdekkende brukerorganisasjon og vi har en unik mulighet til å få en helhetlig oversikt over hvordan lokalt psykisk helsearbeid fungerer sett fra et brukerperspektiv. Vi har blant annet gjennomført en spørreundersøkelse i våre lokal- og fylkeslag som besvarer akkurat det. Her kommer det frem nyttig informasjon som Mental Helse skal synliggjøre i tiden fremover.

Mental Helse har nytte av å ha samarbeidspartnere som representerer forskningsmiljøene, og forskningsmiljøene har nytte av å ha brukerorganisasjoner som samarbeidspartnere. En slik felles forståelse for at hverandres kunnskap er nyttig, er også utgangspunktet for at Mental Helse og Høgskolen i Buskerud (HiBu) har funnet tonen.

Tidligere denne uken omtalte Nasjonalt Kompetansesenter for Psykisk Helsearbeid (NAPHA) en ny masteroppgave som fokuserer på hvordan psykiske helsearbeidere i små kommuner opplever utfordringer med rollekompleksitet når de møter pasienter både på jobb og i fritiden. Siden da har debatten rast på ulike sosiale medier.

Høsten vil bli meget travel for venn1 som er undervisningsprogrammet til Mental Helse for ungdoms- og videregående skoler. Prosjektleder Rune Helland forteller at de denne høsten har de like mange bestillinger for venn1 som de hadde i 2010.

Nå er det opp til oss å bygge resten av huset. Paulsrud-utvalget har lagt frem sin utredning. Et svært intenst arbeidsår er tilbakelagt, og en NOU på totalt 407 sider er sluttproduktet.

Et utvalg som har sett på bruk av tvang i psykisk helsevern overleverte i dag sin rapport til helse- og omsorgsminister Anne Grethe Strøm-Erichsen. Innstillingen fra utvalget er et bidrag til regjeringens arbeid med å redusere og kvalitetssikre bruken av tvang i det psykiske helsevern.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.