Nyheter

Generalsekretær Bjørn Lydersen i Mental Helse gleder seg stort til å delta på Amaliedagene for første gang, og ser spesielt fram til å delta i brukerorganisasjonenes paneldebatt.

Diagnosejuks må til for at leger kan gi pårørende og berørte sykemelding for å kunne bearbeide sorg etter 22. juli. Generalsekretær Bjørn Lydersen i Mental Helse mener NAV nå må sette medmenneskelighet foran regler.

I forbindelse med Øyafestivalen i Oslo vil den første tildeling av St. Thomas Minnefond finne sted. Rådet for Psykisk helse ønsker velkommen til mini-konsert i den anledning.

Mental Helse opplever stor pågang fra mediene etter terrortragedien 22. juli. Journalistene vil vite om veien videre og de følelsene vi kjenner på nå.

Fra å ta i mot 200 telefoner i døgnet, mottar Hjelpetelefonen nå 300 telefoner i døgnet. De aller fleste samtalene handler om terrortragedien.

I forbindelse med terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya, vil Mental Helse Ungdom i samarbeid med Psykologforeningen, Rådet for psykisk helse og Mental Helse Hjelpetelefonen åpne dørene i Dronningensgt 13 i Oslo for de som trenger noen å prate med.

I forbindelse med bombeangrepet i Oslo, samt det alvorlige skytedrama på Utøya, har Mental Helse Hjelpetelefonen økt sin beredskap og fordoblet bemanningen den nærmeste fremtiden. For en etablert tjeneste som Hjelpetelefonen er det naturlig å yte ekstra i en slik situasjon.

Fra 2001 til 2009 har tallet på mennesker som tar livet sitt i psykiatrien blitt firedoblet. Helsetilsynet skriver i sin rapport at dette i hovedsak skyldes at man er blitt flinkere til å rapportere tilfeller av selvmord.  

I følge Drammens Tidene er det funnet meget sensitiv informasjon om tidligere psykiatriske pasienter som har vært innlagt på Lier Sykehus. Dette er funnet av tenåringsgutter på kjellergulvet i bygninger som ikke har vært i drift på over 20 år.

Innen alle politiske områder som skal og må prioriteres, er enkeltmennesket den viktigste prioriteringen. Og psykisk helse er nøkkelen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.