Mental Helse / Nyheter


Akershus Aust-Agder Buskerud Finnmark Hedmark Hordaland Møre og Romsdal Nord-Trøndelag Nordland Oppland Rogaland Sogn og Fjordane Sør-Trøndelag Telemark Troms Vest-Agder Vestfold Østfold

Nyheter

Erling Jahn hadde stor betydning for utvikling av Mental Helse i sine ni år som landsleder

Hvert år i september, har Gaustad sykehus vært fylt med biler, busser, mennesker med nummer på brystet, litervis med drikkevann, lapskaus, musikk, boller og fellesskap. Men nå blir det andre boller. Gaustadløpet som har pågått i 30 år, legges nå ned. 2014 er året uten Gaustadløp.

Kinodokumentaren Flink Pike har premiere 10. oktober på Verdensdagen for psykisk helse.

Når hjelpeapparatet stenger for sommeren er det et økende antall psykiatere, psykiatriske-sykepleiere, legevakter og andre som henviser til de døgnåpne tjenestene til Mental Helse Hjelpetelefonen.

Sommeren står for døren, og for mange barnefamilier og andre kan ferien være litt vanskelig på grunn av begrensede midler. I mange kommuner finnes det gratis, eller rimelige, fritidstilbud.

Mental Helse har delvis sommerstengt, men Hjelpetelefonen har åpent i hele sommer.

Mer samarbeid på tvers av organisasjonene for å bedre barn og unges hverdag. Det er ideen bak Oppvekstnettverket, der Mental Helse deltar sammen med flere andre organisasjoner.

ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering gjennomfører i 2014 en pilotordning med et forenklet søknadsskjema og hurtig behandling: ExtraExpress.
Formålet med ordningen er at det skal gå raskere fra idé til gjennomføring av prosjekter.

Lyst på Livet er livscaféer som har som mål å engasjere pensjonister til å satse på og vedlikeholde egen helse og livsglede.

Fabian Stang, Stig Inge Bjørnebye og Brede Bøe har alle fått den. Nå kan du foreslå kandidater til Åpenhetsprisen 2014.

Siden 2010 har minst 423 personer tatt livet sitt mens de har vært under behandling i psykisk helsevern. I en tredjedel av sakene tok pasienten sitt eget liv inne på sykehuset. – Uakseptabelt, sier 1. nestleder i Mental Helse Linda Øye.

Askøy kommune ønsket å sette eldres psykiske helse på dagsordenen. Det resulterte i stillingen «eldrepsykolog». Siden 2010 har psykolog Fredrik Hansen fungert i stillingen.

Hva er status for kvinnehelse i Norge? Hvilke fremskritt er oppnådd de siste ti årene? Og hvilke utfordringer ser vi? Disse spørsmålene vil Helsedirektoratet at Mental Helses medlemmer skal svare på.

Handlingsplan for forebygging av selvskading og selvmord 2014/2017 ble publisert den 30.04.14. Mental Helse leser denne med interesse og synes det er bra at det blir laget en egen handlingsplan om temaet. Likevel er det noen elementer i handlingsplanen vi spesielt legger merke til.

På tredje forsøk bestemte styret i Helse Nord seg. Traumeenheten ved Nordlandssykehuset legges ned.

Problemer og tunge tanker tar ikke ferie. Også i år har det vært stor trafikk på Mental Helses Hjelpetelefonen gjennom påska.

Mental Helse jobber hardt for at traumeenheten ved Nordlandssykehuset skal bestå. Tirsdag neste uke faller dommen.

De arrangerer turer, keramikkurs, byttekvelder og bingo. Fredheim i Sandnes er kåret til Mental Helses beste møteplass i 2013.

-Å få stå i arbeid er en grunnleggende menneskerett, fastslår Astrid Nøklebye Heiberg (77).

-Definisjonen av helse er fravær av sykdom og psykiske helseutfordringer. Men jeg mener definisjonen av helse må være mestring, at vi føler at vi har kontroll og mestrer livet. Da kan vi ha en god helse både med en psykisk og en somatisk lidelse, konstaterte helse- og omsorgsminister Bent Høie på ROP-konferansen 2014.

Skriv utDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.