Mental Helse / Nyheter


Akershus Aust-Agder Buskerud Finnmark Hedmark Hordaland Møre og Romsdal Nord-Trøndelag Nordland Oppland Rogaland Sogn og Fjordane Sør-Trøndelag Telemark Troms Vest-Agder Vestfold Østfold

Nyheter

Erfaringskompetanse har gjort det lettere å finne fram i bruker- og pårørendehistoriene.

Vil du være med å bekjempe stigmatisering av mennesker med psykiske helseproblemer?

Appen lanseres i dag på Verdensdagen for selvmordsforebygging, og den har til hensikt å forhindre selvmord, overdoser og selvskading.

I kveld, 9.september, vises filmen "LEVE" på NRK2. Filmen viser historiene og refleksjonene til Lise, Torbjørn, Oddvar og Cathrine, som alle er unge og som alle har forsøkt å ta sitt eget liv.

Det er beskjeden fra unge «PsykiskhelseProffer».

Mandag kveld publiserte Aftenposten en kronikk skrevet av artisten Lene Marlin (34) hvor hun for første gag forteller om sin psykiske kollaps etter at hun slo gjennom som artist for 15 år siden.

Eline Medbøe var 21 år da moren, skuespilleren Katja Medbøe, valgte å ta sitt eget liv. Ti år senere startet Eline opp med prosjektet Minneteppet.

Erling Jahn hadde stor betydning for utvikling av Mental Helse i sine ni år som landsleder

Hvert år i september, har Gaustad sykehus vært fylt med biler, busser, mennesker med nummer på brystet, litervis med drikkevann, lapskaus, musikk, boller og fellesskap. Men nå blir det andre boller. Gaustadløpet som har pågått i 30 år, legges nå ned. 2014 er året uten Gaustadløp.

Kinodokumentaren Flink Pike har premiere 10. oktober på Verdensdagen for psykisk helse.

Når hjelpeapparatet stenger for sommeren er det et økende antall psykiatere, psykiatriske-sykepleiere, legevakter og andre som henviser til de døgnåpne tjenestene til Mental Helse Hjelpetelefonen.

Sommeren står for døren, og for mange barnefamilier og andre kan ferien være litt vanskelig på grunn av begrensede midler. I mange kommuner finnes det gratis, eller rimelige, fritidstilbud.

Mental Helse har delvis sommerstengt, men Hjelpetelefonen har åpent i hele sommer.

Mer samarbeid på tvers av organisasjonene for å bedre barn og unges hverdag. Det er ideen bak Oppvekstnettverket, der Mental Helse deltar sammen med flere andre organisasjoner.

ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering gjennomfører i 2014 en pilotordning med et forenklet søknadsskjema og hurtig behandling: ExtraExpress.
Formålet med ordningen er at det skal gå raskere fra idé til gjennomføring av prosjekter.

Lyst på Livet er livscaféer som har som mål å engasjere pensjonister til å satse på og vedlikeholde egen helse og livsglede.

Fabian Stang, Stig Inge Bjørnebye og Brede Bøe har alle fått den. Nå kan du foreslå kandidater til Åpenhetsprisen 2014.

Siden 2010 har minst 423 personer tatt livet sitt mens de har vært under behandling i psykisk helsevern. I en tredjedel av sakene tok pasienten sitt eget liv inne på sykehuset. – Uakseptabelt, sier 1. nestleder i Mental Helse Linda Øye.

Askøy kommune ønsket å sette eldres psykiske helse på dagsordenen. Det resulterte i stillingen «eldrepsykolog». Siden 2010 har psykolog Fredrik Hansen fungert i stillingen.

Hva er status for kvinnehelse i Norge? Hvilke fremskritt er oppnådd de siste ti årene? Og hvilke utfordringer ser vi? Disse spørsmålene vil Helsedirektoratet at Mental Helses medlemmer skal svare på.

Skriv utDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.