Mental Helse / Nyheter


Akershus Aust-Agder Buskerud Finnmark Hedmark Hordaland Møre og Romsdal Nord-Trøndelag Nordland Oppland Rogaland Sogn og Fjordane Sør-Trøndelag Telemark Troms Vest-Agder Vestfold Østfold

Nyheter

-Definisjonen av helse er fravær av sykdom og psykiske helseutfordringer. Men jeg mener definisjonen av helse må være mestring, at vi føler at vi har kontroll og mestrer livet. Da kan vi ha en god helse både med en psykisk og en somatisk lidelse, konstaterte helse- og omsorgsminister Bent Høie på ROP-konferansen 2014.

 – Det handler om å prøve og feile. Jeg bestemte meg at dette skulle jeg få til, sier Anne-Lise M. Tellnes. Hun er leder i Mental Helse Skodje/Ørskog, lokallaget som vant prisen for den beste nettsiden i 2013.

Hun vært leder for lokallaget i Salangen i 17 år. Men at hun skulle bli kåret til årets ildsjel kom som et sjokk på Laila Tunheim (72).

– Hvorfor i all verden gidder hun å bry seg om meg, tenkte Silje Marie Strandberg. Hun var alvorlig syk og innlagt på lukket avdeling. Møtet med psykiatrisk sykepleier Lone Viste Fagerland ble redningen.

Hvordan skal man få Norges befolkning til å stresse ned? Mange gode prosjektideer ble luftet på en fullsatt dialogkonferanse i Oslo torsdag.

Fysisk aktivitet kan forebygge psykisk sykdom, dempe symptomene og gjøre at du blir raskere frisk. Og den gode nyheten: Det er ikke så mye som skal til!

Innvandrerkvinner er betydelig overrepresentert når det gjelder psykiske lidelser.

Hvilke områder bør prioriteres i helse- og omsorgssektoren i årene fremover? Det er regjeringen som spør – og nå kan du gi dem svarene på en ny nettside.

Hverdagsstress og psykisk helse er tema for Verdensdagen for psykisk helse i år. – Vi stresser så mye at vi står i fare for å bli syke, sier prosjektleder Rune Helland.

Gunn Pound og Mental Helse Stovner inviterte 19 politikere til å se på lavterskeltilbudet Jesperud aktivitetshus. Ingen møtte opp.

Har du en god idé, men mangler penger til å gjennomføre den? Da kan ExtraStiftelsen være løsningen.

Dagfinn Bjørgen, Mental Helse sin nye landsleder, beskrives som en problemløser og optimist: - Det hen ska vi få te!

Er du nysgjerrig på recovery? Da bør du ta turen til Drammen 28. februar. Der kan du blant annet høre Linda Øye fra Mental Helse snakke om recovery i et brukerperspektiv.

Mental Helse reagerer sterkt på at en mann ble avvist som student ved Politihøgskolen fordi han tidligere hadde vært deprimert. – Dette er diskriminering av en gruppe mennesker på grunnlag av diagnose, sier Mental Helse-leder Dagfinn Bjørgen.

Har du lyst til å høre hva tidligere pasienter i psykisk helsevern mener kan gjøres for å redusere bruken av tvang? Og vil du vite hva forskerne tenker om forslagene fra brukerne? Da bør du ta turen til Litteraturhuset i Oslo neste mandag.

Denne uken har debatten om psykisk helse rast etter NRKs serie om drap og diagnoser. Mental Helse har fått mye støtte – og flere nye medlemmer

Landsleder Dagfinn Bjørgen i Mental Helse mener NRKs fokus på drap og psykiske diagnoser bidrar til å opprettholde myten om at psykisk syke er farlige.

Lurer du på hvorfor folk ikke engasjerer seg i lokallagsarbeid? Kanskje du rett og slett har glemt å spørre dem!

Han puttet avispapir i ørene for å stoppe stemmene i hodet. Nå ønsker Jørund Schwach fra Mental Helse å hjelpe andre ved å dele sine erfaringer.

– Broren min gikk inn og ut av lukket avdeling, men jeg og familien fikk få råd om hvordan vi skulle håndtere situasjonen, sier Andreas Haug fra Oslo. Han er en av de pårørende som forteller sin historie i en ny bok fra PIO-senteret.

Skriv utDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.