Trøndelag

Studentliv og psykisk helse

Psykologspesialist Tore Aune

Tirsdag 17.november var Mental Helse samarbeidspartner med høyskolen i Nord-Trøndelag når psykisk helse og studentliv var tema på alle fire campusene i fylket. På Levanger og Stjørdal hadde psykologspesialist Tore Aune foredrag om prestasjonsangst. Fylkeslaget støttet aksjonsdagen gjennom midler søkt fra ExtraExpressen.

Tore Aune holdt et engasjerende foredrag om å ta kontroll over prestasjonsangsten. Prestasjonsangst er en form for sosial angst som både studenter, idrettsstjerner og andre som skal prestere under press kan rammes av. Det viser seg at rundt 70% av studentene sier de har eksamensangst.
Det gjelder å snu tankene, søke sosial støtte, slippe kontrollen, fokusere på fremtiden og gi seg tid til energi. Aune ga deltakerne en oppgave der en skulle skrive ned bekymringene, diskutere dem med sidemannen og finne motargumenter for bekymringene. Han anbefalte å fokusere på bekymringer i en halv time en kveld, "sette de på et tog" og la toget kjøre. - Ikke la bekymringene ta plassen i hverdagen, øv på å la det som er gjort ligge og ha fokus på fremtiden!

Både på Levanger og på Stjørdal var det underholdning fra hhv musikkstudenter på Levanger og musikkgruppa Placebo på DPS Stjørdal.

I tillegg hadde Mental Helse Ungdom, Studentorganisasjonen, Helsestasjon for ungdom på Levanger, Rask psykisk helsehjelp fra Stjørdal stand.
Spesielt mange var innom standen til Mental Helse Ungdom der både brosjyrer og "stressballer" ble revet bort.

Mental Helse Nord-Trøndelag ønsket med sitt bidrag gjennom midler fra ExtraExpressen å rette søkelyset på åpenhet om psykisk helse, gi studenter et verktøy og informasjon som kan bidra til å søke hjelp tidlig. Det gjelder uansett om man sliter med ensomhet, prestasjonsangst eller andre årsaker som gir seg utslag i dårlig psykisk helse. 

Organisasjonsrådgivere

Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, Aust-Agder og Vest-Agder 

940 93 662

Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Telemark. 

901 02 844

Møre og Romsdal, Trøndelag, Hedmark og Oppland 

976 86 279

Oslo, Nordland, Troms og Finnmark

00 39 492

Rapportering i etterkant av årsmøtene

Følgende skjema sammen med Årsberetning, Årsregnskap og protokoll fra Årsmøtet sendes Mental Helse sentralt på

Velferdsmidler 2019 / rapportering 2018

Frist for søknad og rapportering er 15. mars. Bruk disse skjemaene:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.