Trøndelag

Kultur- og velferdstur

Lørdag møttes medlemmene i Nord-Trøndelag til kultur- og velferdshelg på Inderøy.
Været og værmeldingen for helga var ikke det beste, men når over 40 medlemmer skinner som sola gjennom helga spiller ikke litt regn noen rolle.

Vi møttes til lunsj på Jægtvolden Fjordhotell som ligger flott til ved sjøen i vakre Inderøy. Noen midler var satt av fra før og sammen med kulturstøtte fra Nord-Trøndelag fylkeskommunen var det en glede for fylkesleder å ønske velkommen til ei helg med fokus på kultur, fellesskap og hygge.

Rett etter lunsj lørdag dro alle med egen buss og god lokalkjent guide til de mest kjente stedene langs «Den Gyldne Omvei».
Første stopp var Nils Aas' kunstverksted og Muustrøparken i sentrum av Straumen. Nils Aas kanskje mest berømte og kjente kunstverk er statuen av Kong Haakon VII som de fleste kjenner fra 7.juniplassen, ikke langt fra slottet.
Kunnskapsrike lokale guider, både i Nils Aas kunstverksted og i Muustrøparken, ga oss en flott orientering i Nils Aas sine mangfoldige kunstarbeider. Langs den idylliske Muustrøparken er noen av hans arbeider plassert langs ruten i parken. 

 

Deretter gikk turen til Gangstad Gård som er kjent for sine gode oster som har høstet både priser og gode omtaler. Der ble det både smaksprøver og handel.
Før vi dro tilbake til hotellet var et besøk i Gulburet med glasskunst og lokal mat nok et bevis på driftige lokale småbedrifter som satser på kortreist mat, turisme og bruk av lokale tradisjoner.

Høydepunktet lørdagskvelden var underholdningen med fire trivelige karer kalt «Flirfuill og heit». De skapte god stemning og latter med både kjente sanger og egenkomponerte. De kunne vi nok hørt mere på! 

Søndag etter frokost bar det i vei til gamle Sakshaug kirke som er ei middelalderkirke fra 1184. Her fikk vi høre kirkas historie fra den var nærmest en ruin i 1873 til den ble gjeninnvidd i 1958. Med den gode akustikken og stemningen i kirkerommet skjønner vi den blir brukt til konserter i sommermånedene.

Turen gikk videre til Øyna gård som ligger høyt og fritt. Herfra ser man vidt utover landskapet med kommunesentret, gårder med gulnede åkrer, jordbruk og fjorden. Stedet er utvidet litt etter litt og har et bevisst fokus på lokale og egne råvarer.

Like ved her satt Aasmund Olafsson Vinje og så utover landskapet og skrev «Her ser eg fagre fjord og bygder».

En rask spasertur gjennom landskapet og vi var på Husfrua gård som har mindre kapasitet på antall gjester, men med annet fokus som smådyr og en gårdsbutikk. 

På spørsmål om det var konkurranse mellom stedene var svaret at: «Her på Den Gyldne Omvei samarbeider vi. Vi har fokus på å støtte og gjøre hverandre gode, det er det som skaper vekst og liv i vårt entreprenørskap».
Jeg tenker at det er lærdom i dette; Mental Helse i Nord-Trøndelag må gjøre lagene gode gjennom samarbeid og kunnskap. Vi må se på det potensiale og de ressurser vi samlet har, skape entusiasme for lagsarbeidet og det vil bli vekst og trivsel for både enkeltmennesket og for lokallagene.

Etter en god lunsj dro fornøyde og glade medlemmer hver til sitt fra Ytre Namdalen i vest, Grong i nord og til Stjørdal i sør.
Som ei sa før vi dro: «Det her va ei god helg for mæ. Det e itj oft æ drar på tur. Æ har sjett og lært mykkji og flira my. Det kjennes godt for helsa!»

Organisasjonsrådgivere

Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, Aust-Agder og Vest-Agder 

940 93 662

Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Telemark. 

901 02 844

Møre og Romsdal, Trøndelag, Hedmark og Oppland 

976 86 279

Oslo, Nordland, Troms og Finnmark

00 39 492

Rapportering i etterkant av årsmøtene

Følgende skjema sammen med Årsberetning, Årsregnskap og protokoll fra Årsmøtet sendes Mental Helse sentralt på

Velferdsmidler 2019 / rapportering 2018

Frist for søknad og rapportering er 15. mars. Bruk disse skjemaene:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.