Trøndelag

Glimt fra kursdagen "Psykisk helse i alle aldre"

Fylkesleder Aage Haukø og avdelingsleder ved DPS Stjørdal Ann-Inger Leirtrø

Mental Helse Nord-Trøndelag hadde kurs- og årsmøtehelg den 25.-26. mars. Vi var samlet på Tingvold hotell på Steinkjer, og syv lokallag var representert. De til sammen nesten førti deltakerne hadde en innholdsrik helg. Lørdag var det psykisk helse i alle aldre, som var tema. 

Vi fikk først høre livsgledekoordinator Grete Volan høre om hvordan «Livsglede for eldre» jobber. Hun presenterte organisasjonen, og hva livsglede for eldre kan innebære. Ikke minst fikk se, og høre, om helt enkle aktiviteter som er med på å løfte hverdagen til eldre. Enten de bor på institusjon eller hjemme. Organisasjonen setter fokus på at det å ha et verdig liv, gir mye forebygging mot andre problemer.

Avdelingsleder ved DPS Stjørdal Ann-Inger Leirtrø, holdt innlegg om unge og eldres psykiske helse. Det ble god mulighet til dialog, og det var en engasjert gjeng i salen. Hun satte fokus på enkelt menneskers opplevelse av egen helse, følelsen av mestring og ressurser. Vi ser at det på mange måter at vi har et nytt folkehelseproblem, og det er u-helse blant ungdom. Hun snakket også om de ulike behandlingstilbudene for både eldre og unge, og litt om behandlingsformer. Uansett om man er ung eller gammel, er det viktig at de rundt tidlig ser tegnene på at ting ikke er som de bør. Mennesker trenger å bli sett.

Vi avrundet foredragene med idrettspedagog Marit Wold fra Meråker kurbad. Hun fortalte om tilbudet «Aktiv i eget liv», og hvordan man kan få hjelp til å bli mer bevist over sitt eget liv. Det er viktig å ha fokus på veien til målet, og gruppetilbudet de har på kurbadet, er med å finne denne veien. I tillegg til å få noen hjelpemidler til å holde riktig retning.

Lørdagen ble avsluttet med informasjon fra egen organisasjon.  Særlig hadde vi fokus på FRI-prosjektet. Dette prosjektet handler om hvordan vi skal endre seniorenes rolle i samfunnet slik at færre havner i ensomhet. Vi tok en runde med nytt fra organisasjonen, med vekt på det som ble vedtatt på Landsmøtet i 2016. Vi presenterte brosjyremateriell, og muligheten for å melde seg på en friluftstur i august.

Hele dagen var preget av engasjerte tilhører, og gode foredragsholdere. Dagen ble avsluttet med middag, og quiz. Her fikk vi testet kunnskapene våre både i generell allmennkunnskap, og organisasjonskunnskap.

  

Organisasjonsrådgivere

Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, Aust-Agder og Vest-Agder 

940 93 662

Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Telemark. 

901 02 844

Møre og Romsdal, Trøndelag, Hedmark og Oppland 

976 86 279

Oslo, Nordland, Troms og Finnmark

00 39 492

Rapportering i etterkant av årsmøtene

Følgende skjema sammen med Årsberetning, Årsregnskap og protokoll fra Årsmøtet sendes Mental Helse sentralt på

Velferdsmidler 2019 / rapportering 2018

Frist for søknad og rapportering er 15. mars. Bruk disse skjemaene:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.