Telemark

Verdensdagen på Klosterskogen og vårt gryende prosjekt

Jørn-Roger Steen , Lene Nordhus 

Mental Helse Telemark og Klosterskogen travbane jobber med et nytt prosjekt hvor vi blir med på blant annet løpsdager, travskolen og Hestens dag. Vi vil også ha medlems aktivitet fra lokallagene I Telemark på Klosterskogen.

Nå i første omgang handler det om Verdensdagen for psykisk helse. Vi vil markere den på Klosterskogen den 19 oktober sammen med lokallag i Telemark. Seinere vil vi ha kurs og opplæring rundt dette med hest. Og vi vil også ha dager hvor det er mulig å komme å bare hilse på hestene.

Hest kan fremme god psykisk helse og nærheten med dyr er noe egent. De er byttedyr så de er avhengige av å kunne lese omgivelsene godt, særlig når de omgir seg med rovdyr som oss mennesker. Hester er vare for kroppsspråk og stemninger, og responderer tydelig i interaksjon med mennesker. Der hunder eller katter vil kunne angripe hvis de føler seg truet, reagerer hester med å flykte hvis de er i fare. I tillegg er hester flokkdyr, de er sosiale og oppsøker kontakt. Når du skal omgås hester, må du finne en stødighet i deg selv så hesten føler seg trygg.

Så vi ser frem til samarbeidet med Klosterskogen travbane som har møtt oss med stor velvilje.

Verdensdagen for psykisk helse

Åpent møte i Langesund 14. oktober kl. 18.30

Ute nå!

Magasinet Sinn og samfunn nr. 5 - 2018 sendes ut til abonnentene 4. desember.

Tema: Mestring ved tidlig hjelp

Reportasjer: Landsmøte 2018, Mental Helse 40 år, VD på Oslo rådhus og Se hele meg

Profilen er Else Kåss Furuseth.

Abonner på bladet

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.