Sør-Trøndelag

Mental Helse Trondheim

Mental Helse Trondheim er nå i nye lokaler i 2.etg  Kjøpmannsgata 5.

Treffsted

tirsdag 13.februar åpner treffstedet kl.16:00

tirsdager kl.13:00 – 20:00

lørdager kl.15:00 – 21:00

søndager kl.13:00 - 20:00

Arena erfaringer og brukermedvirkning

mandager fra kl.18:00

Fotokurs

lørdager fra kl.11:00

Velkommen!

Autismeforeningen vil informere om autisme, og sin aktivitet på ”Batteriet” i Trondheim; Schultzgate 8. torsdag 22.februar kl.14:00-15:30. Påmeldingsfrist er satt til 19.februar.

Styrene i Mental Helse Sør-Trøndelag og Mental Helse Nord-Trøndelag har forberedt sammenslåing av de 2 fylkeslagene til 1 fylkeslag; Mental Helse Trøndelag. Prosessen mot opprettelsen av ett fylkeslag for Mental Helse i Trøndelag kan bli godkjent på de to fylkeslagenes årsmøter. Som medlem i Mental Helse har du anledning til å engasjere deg og delta i denne prosessen. Underlagene for prosessen kan du hente fra vedleggene nedenfor. Årsmøtet for Mental Helse Sør-Trøndelag vil holdes 20.mars

Nidaros DPS arrangerer kurs og foredrag for pårørende til pasienter i psykiatrien. Her er en oversikt over våren 2018.

Den som har erfaring med å bruke en tjeneste eller en vare, vet hvordan han/hun kan nyttegjøre seg tjenesten, eller varen. Den som produserer varen vil oftest være svært interessert i å få tilbakemeldinger som kan gjøre varen bedre. Vi som har brukt en tjeneste innenfor helsevesenet, har ofte vesentlig informasjon om hvordan vi blir møtt av hjelpeapparatet, og vil kunne gi gode råd i forhold til å utvikle helsetjenestene til det bedre.

Tilbakemeldinger er viktige for å få et bedre helsevesen!

Vil du være med på å formidle dine og andres erfaringer med hjelpeapparatet? 10.-11.mars tilbys det et kurs, som kan gjøre deg tryggere på hvordan du kan bidra!

Mental Helse Trondheim holder åpent treffsted 3 ganger i uken; tirsdag, lørdag og søndag.

 

Mental Helse Trondheim ønsker deg velkommen om du ønsker et sted å gå til, treffe/snakke med andre, eller fortelle noen av dine erfaringer. Treffestedet er åpent for alle, og vi er tydelig på at det skal være et rusfritt alternativ.

Mental Helse Trondheim vil også i år ha åpent treffsted i jul/nyttår, i Kjøpmannsgata 5.

Vi vil ha åpent alle dager, og vil gjerne at du som vil være med på å ta ansvar i denne forbindelsen tar kontakt med oss snarest mulig.

Kan vi gjøre noe for å hjelpe mennesker som ser livet vanskelig å leve?

Doktorgradsstipendiat Kristin Espeland ønsker å se på hva samfunnet kan gjøre for mennesker som ønsker å avslutte livet, og å finne årsakene til at statlig innsats for å forebygge selvmord ikke har ført til nedgang i antall dødsfall.

Kjenner du til "verdensdagen for psykisk helse". Det er opprettet verdensdager for mange tema og aktiviteter, men "verdendagen for psykisk helse" har vært av de mest kjente gjennom tidene. Vi ønsker å synliggjøre at alle har en psykisk helse, og at vi har god grunn til å ta vare på hele kroppen.

I år er det flere organisasjoner en noen gang, som er samlet om et omfattende program, som strekker seg over en ukes tid. Vi starter med en markering på torvet i Trondheim sentrum lørdag 7.oktober. Programmet kan du laste ned som pdf-fil her.

Blå Kors Kompasset, Trondheim Kino og Indie Film inviterer til førpremiere på filmen «Natta pappa henta oss» og samtale om temaet «barn som pårørende».

Dato: 04.10.2017

Tid: Kl. 18:00 – 20.00

Sted: Trondheim kino, Prinsen 3

Vil du bli med på tur på onsdag? Møt opp ved Nedre Leirfoss. Du kan ta med grillmat.

Noen av oss vil være der fra kl.12-18.

Så ble det noen varme dager i Trondheim etter hvert i år også.

Da gjør det bare godt om det blåser litt.

Ved Psykologisk Institutt NTNU er det startet en studie, som skal se på bruk av tvang i psykisk helsevern på bredt grunnlag. Tanken med studien er å utforske ulike perspektiver på erfaringer med tvungen psykisk helsevern (TPH).

Har du erfaring med beltelegging, tvangsmedisinering, isolering, fastholding, eller innleggelse med henvisning til tvangsparagrafer i loven, er du invitert til å fortelle om dine opplevelser rundt dette.

Ferietid kan være utfordrende for mange. Kanskje spesielt for de som er litt ensom i utgangspunktet. Alle de som vi ellers er i kontakt med skal reise bort etter tur, og vi blir stående mer alene enn ellers i året.

Mental Helse Trondheim har åpent treffsted i hele sommer. Vi starter fotokurs, vi vil tilby mennesker å komme seg ut på tur. Og vi vil tilby deg å lære deg å bruke kart og kompass. Møt opp i Kjøpmannsgata 5 tirsdag mellom 11:00 og 21:00, eller ta kontakt på telefon eller e-post.

Mental Helse Trondheim får henvendelse fra mennesker fra NTNU som ønsker å undersøke bruken av tvangselementer i behandling av mennesker i kontakten med psykiatrien innen helsevesenet

Du vil lære deg å bruke blenderåpning, lukkertid, brennvidde, bildevinkel og fokusering for å få det bildet du vil ha.

De fleste kameraer er i dag utstyrt med en liten prosessor som bruker kameraets innstillinger basert på en database av tidligere tatte bilder. Kameraet stiller seg selv inn, basert på en antakelse om hvilken type bilde du er i ferd med å ta. I de fleste tilfellene blir du fornøyd med resultatet, men enkelte ganger vil du oppleve at du ikke får det bilde du ønsker; samme hvor mange ganger du prøver.

Meld din interesse i løpet av juni, så starter vi torsdag 6.juli kl.18:00, eller lørdag 8.juli kl.12:00.

Mobiltelefonen er blitt en fast følgesvenn for de fleste av oss. Vi bruker den til det meste, og vi er nesten blitt avhengig av den. Det er blitt vanlig å bruke ”smarttelefoner”, med funksjoner som datamaskiner ikke hadde for bare 15 år siden.

Tirsdag 28.mars kl 18.00 var det spesialvisning av dokumentarfilmen: "DØDSÅRSAK:UKJENT" . Regissør Anniken Hoel var tilstede i Nova kinosenter, hun fikk kommentarer på filmen og svarte på spørsmål etter visingen. Filmen har ordinær premiære fredag, og vi håper at mange får anledning til å se den.

Trondheim kommune inviterer gjennom KFU (kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne) organisasjonene til møte 9.mai 2017.
Vi ønsker innspill på saker Mental Helse Trondheim kan ta opp i møtet med Trondheim kommune.

Kan du tenke deg å være med oss på hjemmekamper til Rosenborg Ballklubb i sesongen 2017?

Vi har tilgang til 6 billetter til følgende kamper:
RBK – Ålesund,  søndag 23.april kl.18:00
RBK – Brann,  søndag 7.mai kl.20:00
RBK – Sogndal,  søndag 25.juni kl.18:00
RBK – Sandefjord,  lørdag 8.juli kl.15:30
RBK – Kristiansund,  søndag 6.august kl.18:00
RBK – Haugesund,  søndag 20.august kl.18:00
RBK – Stabæk,  søndag 29.oktober kl.18:00
RBK – Viking,  søndag 19.november kl.18:00

Innkalling til Mental Helse Trondheims årsmøte lørdag 8.april 2017 kl.18:00, på hotell Augustin.

Årsmøtet er lokallagets høyeste myndighetsorgan. Medlemmer i lokallaget som er registrert med betalt medlemskap i medlemsregisteret 8.april, eller kan vise kvittering for betalt medlemskap for 2017; har tale-, forslags-, og stemmerett på årsmøtet.

Kontaktinfo

Mental Helse Trondheim
stiftet  29.01.87.

Postadresse:
Kjøpmannsgata 5
7013 Trondheim
e-post:
Mob.tlf.: 465 11 909

Org.nr.: 983 569 730
Kontonr.: 1503 48 78134

Besøksadresse:
Kjøpmannsgata 5

Medlemmer i Styret:

Dag Øivind Antonsen (leder)
John Jakobsen (nestleder)
Jan Tore Svartrapmo (kasserer)
Ingvild Kvisle (sekretær)
Terje Wiken
Janne K. S. Lauve
Astrid Manstad

Dag Øivind Antonsen, tlf: 958 36 607

Organisasjonsrådgiver:
 
976 86 279 

Medlemskap:
http://www.mentalhelse.no/bli-medlem 

Mental Helse Trondheim

Mental Helse er en interesseorganisasjon for de som møter, eller har hatt et møte med, utfordringer i livet .

* Vi er opptatt av at alle mennesker har en psykisk helse det er viktig å ta vare på.

* Vi vil skape en dialog med representanter for behandlingsapparatet, for at de skal kunne møte pasienten/brukeren på en bedre måte.

* Vi vil lage en arena hvor brukerrepresentanter kan møte pasienter/brukere av dagens tjenester.

Mental Helse Trondheim vil bidra til at ordet "brukermedvirkning" får innhold, og at det gir mening i forhold til å bedre helsetjenester. Vi arbeider for økt brukermedvirkning og skolering av brukermedvirkere. 

Vi har temamøter, medlemsmøter, arrangerer kurs, går på tur sammen, og vi har et treffsted som er åpent for alle.
Møtet med medlemmer, og andre som ønsker å ta kontakt med oss, er alltid den viktigste delen i arbeidet vårt.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.