Oslo

Teater innen psykisk helsearbeid

Teater Vildenvei søker nye deltagere til sine oppsetninger. De har holdt på siden 1995. De fleste som har vært med, har ikke hatt noen sceniske erfaringer fra før av. Teater er en scene men også mye, mye mer. Scenografi skal bygges, lys og lyd med settes opp, rekvisitter skal lages eller finnes fram, det er behov for sufflør osv., osv. Til høsten skal de begynne å sette opp barnestykket «Magiske historier», de skal spille noen diktforestillinger og i mai 2018 planlegger de en tur med en forestilling til Tromsø.

Oslo Universitetssykehus HF, Klinikk psykisk helse og avhengighet

Teater Vildenvei

Bygg 11 Gaustad

Postboks 4959 Nydalen

0424 Oslo

Eller

Foreningen Scenedelta

C/O Tøyen Unlimited

Teater Vildenvei

Aktivitetshuset K1

Kolstadgata1

0652 Oslo

I disse 22 årene har vi satt opp 33 teaterstykker, alt fra diktprogram til musikaler, selvskrevne som ferdigskrevne teaterstykker. Over hundre mennesker har vært på scenen. Vi har vært på fire utenlandsreiser, fått 2.pris i Det nytter pris-utdelingen i Kommuneforbundet, Rotary-pris for kulturarbeid, Oslo bys kulturstipend og Stiftelsens Scheiblers hederspris. Basert på popularitet, erfaringer, evaluering (se vedlegg 2) – er dette en fantastisk form for rehabilitering.

Se våre nettsider:

http://teatervildenvei.no/filmer  «Min prosess» filmen, presenterer teateret godt. Både filmene og dokumentene på nettsiden forteller om det vi gjør og har gjort.

Enhver oppsetning er en lang reise der man møter et nytt skuespill, nye ideer, nye skuespillere, nye omgivelser og mange nye utfordringer – menneskelige og kunstneriske! Sosialt liv med utspring fra teatervirksomheten har vært teaterets varemerke, for ikke å si at enhver prøve er en sosial happening. Så noen ord om vår virksomhet:

En tidligere skuespiller:

«Som dere kanskje har både sett og forstått uten at jeg har sagt så mye om det har jeg i mange år hatt mine «demoner» å kjempe mot. Og aldri har jeg helt turt å ta de kampene. Jeg har valgt å løpe, løpe fra de, løpe til krampen tar meg. Helt til nå. Nå har jeg valgt å møte de. Gå imot de. Kjempe!»

Å være en del av denne gruppa har gitt meg så mye positivt. Å møte dere for første gang og føle at jeg ble tatt imot med åpne armer var så utrolig varmende. Første gang jeg møtte dere sang dere en sang. Jeg husker det fordi det traff meg sånn. Jeg holdt rundt ringen jeg bærer rundt halsen og midt i sangen slo det meg at dette var dagen bestefaren min døde. Jeg følte hans nærvær og jeg følte en tilhørighet hos dere. Og den tilhørighet er bare blitt sterkere. Takk for at dere har hatt tålmodighet med meg. For at dere har inkludert meg i gruppa. For at dere godtar meg på godt og vondt. For forståelsen. Varmen og omsorgen. For evig vennskap. For at jeg får se at vi aldri er alene.»

En publikummer etter et ikke kristent diktprogram::

Det var helt spesielt å ha de på besøk. Dette er det beste vekkelsesmøte jeg har opplevd! Her var det mye velsignelse og kjærlighet. Det tror jeg alle kunne merke."

Avdelingsoverlege ved tidlig psykosebehandling:

« ….. en tidligere pasient jeg jobbet med hadde begynt i Teater Vildenvei og fortalt at hun etter oppstart følte at hun hadde fått en ny rolle i livet, ikke bare pasientrollen. Hun var så fornøyd.»

Fra en master oppgave om Teater Vildenvei:

«De opplevde også at teateret var en arena hvor de følte seg friske, herunder ble det å gå ut av sykerollen trukket frem som sentralt. Relasjonen til teaterinstruktøren og samholdet i gruppen hadde stor betydning i forhold til opplevelse av tilhørighet og støtte. Resultatene peker samtidig på at deltagelse i aktivitet har en eksistensiell betydning for mennesker som tidligere har hatt eller har psykiske lidelser.»

Kontakt Eduard - tlf. 959 07 969

 

Litt om vårt teater finner du også: https://napha.no/teater_folkehelse/tp://teatervildenvei.no/      

  http://teatervildenvei.no/  

https://www.napha.no/content/14717/Teater-som-terapeutisk-virkemiddel  

http://tidsskriftet.no/2000/04/livet-er-mer/thalias-sare-barn  

https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/Jeg-er-ingen-terapeut_-men-et-medmenneske-20376b.html 

Organisasjonsrådgivere

Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane
Hanne Karine Nordstedt
940 93 662
E-post: hanne@mentalhelse.no 

Buskerud, Vestfold, Østfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder

901 02 844

Møre og Romsdal, Sør- og Nord Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark

976 86 279

Rapportering i etterkant av årsmøtene

Følgende skjema sammen med Årsberetning, Årsregnskap og protokoll fra Årsmøtet sendes Mental Helse sentralt på

Rapportering av velferdsmidler 2017

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.