Oppland

Mental Helse Oppland

Mental Helse Oppland er et fylkeslag i Mental Helse og har ca 430 medlemmer.

Mental Helse Oppland ønsker alle medlemmer og tillitsvalgte en fin sommer.

Vi holder to lokallagskurs i august.

Rica Hotell Lillehammer17/18 august

Strand Hotell Gjøvik 31.aug./1.sept.

Årsmøte i Mental Helse Oppland ble holdt på Hunderfossen Hotell 28.april. Det ble valgt nytt styre for 2013-14

Da har Mental Helse Oppland ansatt ny fylkessekretær fra 1. februar 2013. Gunn Kristin Tansø har har allsidig arbeidserfaring fra flere arbeidsfelt, både fra Hjemmetjenesten, renhold, regnskap og kontorfag. Gunn har allerede vært hos oss i ca 3 måneder, liker nye utfordringer, og er et fleksibelt og godt tilskudd til arbeidsmiljøet ved fylkeskontoret.

Mental Helse Oppland vil arrangere møtearena i sør-, midt- og nordfylket  for lokallagene for å ha opplæring med styrene i mindre fora. Samlingen i nordfylket er planlagt til Otta lørdag 2.mars, og for sørfylket i Gran søndag 3. mars. Dato for samling i midtfylket kommer vi tilbake til, er planlagt lagt til Lillehammer.     

Dialogkonferansen for Oppland vil bli avholdt på Radisson Lillehammer hotell 04.03.2013
Konferansen varer fra kl.10-15.30,  med registrering fra kl. 09.30

Kulturnettverket i Innlandet ble etablert høsten 2007, og målsetningen er økt satsing på fysisk aktivitet, sosiale møtesteder og gode opplevelser for personer med psykiske problemer. Programmet for Kulturnettverket Innlandet for 2013 er nå klart.

Dato 6 des kl 18.00 -20.00 stedet DPS Gjøvik døgnenhet Valdres

Foredragsholder psykiater Ann Færden

tema til foredraget omhandler motivasjon.

Marthe Løkken er tildelt Peter Skredderprisen 2012. Den årlige prisen deles ut i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober. Prisen skal fremheve det arbeidet som er gjort av ”personer som på ærlig vis har bidratt til innsikt, forståelse og åpenhet i forhold til psykiske lidelser”.

Avsløringer i media om ventelistejuks i psykiatrien skapte sterke reaksjoner på ledersamlinga. Lokallagsledere og fylkestyret,som var samlet på Hunderfossen helgen 27.-29. september, følte seg ført bak lyset som brukermedvirkere.

Mental Helse Oppland ønsker velkommen til Høstsamling på Hunderfossen Hotell og Resorts 28-30 september. Samlingen begynner på fredag 28. september kl. 10.00 med ledersamling. Lørdag markerer vi Verdensdagen med en Quiz som handler om å "Spre budskapet - Snakk om det".

Kalender over aktivitet 2012

LPPs rådgivningstelefon for pårørende etableres i PIO-senteret

Psykiatriske pasienter usynliggjøres, derfor blir de ikke sett, ikke hørt. Det sier brukerutvalgsmedlem Erna Rundsveen, uredd og sterk talsperson for de som ikke har god mental helse.

9 av 10 fylkeslag samlet seg til gode debatter som ble innledet  med hvordan Mental Helse har hatt fokus på politisk påvirkning før valget. Det var også fokus på lokallagenes samhandling med kommunene, og hvordan det tilrettelegges for drift av lagene.

Mental Helse Oppland satser på å bli tilgjengelig i flere kommuner i fylket. Det endelige målet er lokallag i alle kommuner. Ønsker du å være med å påvirke i din kommune?

Vi opplever nå at helseforetakene kutter i tilbudet, uten at kommunene bygger opp et alternativ. I forbindelse med omstillingene som skjer i Sykehuset Innlandet, ser Mental Helse Oppland og LPP Gudbrandsdalen med stor bekymring på situasjonen for brukere og pårørende som er avhengige av et velfungerende tilbud innen psykisk helse.  

Kontaktinfo

Fungerende fylkesleder:
Kjell Viggo Eilertsen
Tlf: 455 00 802

Epost:

Postadresse:
postboks 47
2714 Jaren

Organisasjonsrådgiver
Sølvi Hagen
976 86 279
E-post:  

Org.nr.:
981 672 585
Kontonummer:
2280 40 16 833 

Lokallagsnyheter

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.