Nordland

Advent, psykisk helsepolitikk og respekt for mennesker - Noen tanker fra vår leder

Denne onsdagen er det kommunestyremøte, og mange saker som engasjerer mange står for døra. Det er mange følelser i lufta. Derfor synes jeg dette var viktig å si.

"Tenn lys for dem som kjemper, for frihet og for rett."

Det er et utdrag fra tredje vers i tenn lys. Men hva er å kjempe for frihet og for rett? Jeg kan se allerede nå at dette innlegget blir noe annerledes enn de forrige.

Jeg tenker at det må være lov å tolke litt på disse. For det ene er å kjempe fysisk for frihet. Men det er noe vi heldigvis ikke har behøvd å gjøre her i vårt land på mange år. Og forhåpentligvis ikke må gjøre igjen heller. Så i dag tenker jeg på politikerne, av alle. For av de som i dag kjemper for frihet og rett, så er nok politikerne og de som prøver å påvirke politikerne aktuelle å nevne. En god del av dem ihvertfall. Men egosentrikere finnes i alle ledd, aldre, yrker og samfunnslag. Men hvorfor velger jeg å si noe om politikerne denne gangen?

De er også mennesker. Og på lokalplan er alle utenom ordføreren frivillige som gjør det meste av sitt virke som politikere på sin fritid. I disse dager jobber de med en av de mest betente sakene de har iløpet av et år. Økonomiplanen. For her er det alltid noen som går skuffet fra bordet. For når overføringene til kommuneøkonomien for hvert år i praksis blir senket, så må grep gjøres. Det forstår jeg. Og jeg skriver dette, fordi jeg håper at dere som leser dette skal forstå, at de som sitter og bestemmer dette, faktisk ofte står mellom å måtte velge mellom ett dårlig alternativ og et annet. Og vær så snill og husk: De er også mennesker. De fortjener også respekt, toleranse og godhet. Uansett hva de til slutt vedtar på onsdagens kommunestyremøte.

Vi i Mental Helse sendte inn høringssvar til årets økonomiplan, den er å finne på kommunestyrets møteplan om dere vil se denne. Men i kort handler den om viktigheten om å beholde skolestua og miljøterapeutene i skolen, samt ungdomsklubben. I bunn og grunn er det helt uaktuelt å legge disse bort. Vi har fått svar fra Høyre om at det er et utfordrende arbeid, og at de vil ta med seg innspillet. Arbeiderpartiet svarte også, og de sa at de i samarbeid med SP og SV jobber for å beholde skolestua, miljøterapeutene og ungdomsklubben. Utover de to partiene, var det ingen som har tatt seg tida til å svare oss direkte.
Da vil jeg bare avslutningsvis gjenta; Vær så snill å husk at politikere er mennesker med følelser de også. Vi burde ikke være ufine med dem dersom de gjennomfører noe vi ikke er enige med dem i

 

Andreas

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.