Nordland

Mental Helse Sortland

Mental Helse Sortland er et forholdsvis stort og aktivt lokallag.

Vi ønsker både nye og gamle medlemmer og alle andre interesserte hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss, enten det gjelder medlemskap, deltakelse på eller spørsmål om våre aktiviteter, våre sponsoravtaler eller annet som angår oss i styret i Mental Helse Sortland.

Vi setter også pris på å få forslag, tips og ideer til hva vi kan gjøre bedre eller til aktiviteter eller annet som vi og våre medlemmer enten kan delta på eller som vi i styret eller vår aktivitets - gruppe kan arrangere for våre medlemmer. Vi holder våre møter og treff på psykiatrisk dagsenter på Sortland (røde kors - bygget ved kirka).

NB! Vår hjemmeside er for tiden og inntil videre under utvikling og oppdatering. Vi beklager feil og mangler på hjemmesiden vår som dette eventuelt kan medføre.

"Ny" trenings-avtale for våre medlemmer på Stamina treningssenter på Sortland ble inngått ved årsskiftet til 2016.

Medlemskap på Stamina koster nå kr. 315,- pr. mnd. for medlemmer av Mental Helse Sortland.

NB! Man må være fullverdig (hovedmedlem) medlem av Mental Helse Sortland for å kunne benytte seg av dette tilbudet. 

NB! Du må også søke til leder, Rikard Jakobsen, før medlemskapet kan tegnes og godkjennes.

Dette kan du gjøre via e-post:  

NB! Tilbudet for våre medlemmer ble opprettet etter avtale med nåværende leder i MHS, Rikard Jakobsen og driftsleder på Stamina, Birgith Knutsen. 

Får å tegne medlemskap må hver enkelt ordne dette selv, når Birgith Knutsen er på jobb i resepsjonen: Mandag - torsdag mellom kl. 09:00-15:30. 

Vårt «krav» og utgangspunkt er at dette tilbudet først og fremst skal være til de av våre medlemmer som trenger det aller mest, som trenger å få trening inn i hverdagen og komme i bedre form, som trenger å komme seg ut for å møte andre mennesker og/ eller har behov for å være sosial.

NB! Dette tilbudet er ikke for (eventuelle) støttemedlemmer i Mental Helse. Av den grunn skal leder, Rikard Jakobsen, før avtale med Stamina (på Sortland) kan tegnes og godkjennes for våre medlemmer, sende inn liste med navn til Birgith Knutsen på de av våre medlemmer som (etter skriftlig søknad) er vurdert og har fått innvilget deltakelse på tilbudet av leder i MHS, kan gis  "klarsignal" og dermed kan tegne medlemskap på MHS sitt tilbud og avtale med Birgith Knutsen.

NB! Følgende (i tillegg til rimelig medlemskap) inngår også i vårt unike tilbud og avtale med daglig leder, Birgith Knutsen, på Stamina på Sortland:

- 0 innmeldingsavgift

- Ingen  bindingstid

- "Frys" medlemskapet ved behov, uten attest fra lege. "Frysing av medlemskap" må imidlertid være på minimum 30 dager. (Stamina fryser ikke 1,5 mnd. kun hele måneder), det vil si at det går fint dersom man for eksempel velger å "fryse" medlemskapet fra den 14. juni til 14. juli, dersom man ønsker det. 
Man kan "fryse" medlemskapet i maks 12 måneder (et år) i strekk. 

"Frysing" må søkes om på forhånd, men kan gjerne gjelde fra den dagen det søkes om "frysing" og frem i tid.

I medlemskapet er det inkludert gruppetimer og fri tilgang til kondisjon og styrkesaler.

Du får som ny - tegnet medlem 1 time gratis trenings-veileder som for eksempel kan vise deg hvordan du bruker ulike treningsapparater på riktig måte og ulike øvelser med mer.Fri gjestetrening på alle Stamina sine treningssenter iNorge.

Vennlig hilsen

Birgith Knutsen (driftsleder ved Stamina Sortland)

Tlf.: 761 08 090

Epost:

Og Rikard Jakobsen (leder i Mental Helse Sortland)

E-post:  

Tlf.: (foreløbig privatnummer til leder) 944 88 046

Vi har hatt treningstilbud på alle hverdager siden i vinter. Svømming på mandager, blåbytrasken tirsdager, turmarsj og linedance onsdager, trening i gymsal på torsdager, livsstilsendringskurs med enten ute- el innetrening på fredager. Mot våren dabber oppmøtet litt av, som forventa. Her er en reportasje fra torsdags-treninga, som har vært i gymsal på Kleiva.  Denne gang fikk vi besøk av ordføreren

1)    aktivitetsplan ut april, se vedlegg

2)   påminnelse om  rabattavtale for våre medlemmer på Sport 1 og Stadion Sport. Se info på hjemmesida.  Ta godt vare på medlemsbeviset  som følger med giroen fra Mental helse, og som må fremvises i butikken. Vi har lamineringsmaskin og kan laminere medlemsbevis på dagsentret,

etter at vi har gått Blåbytrasken på tirsdager ca kl.19.15.

Nettavisa vol.no har intervjuet oss og laget en flott nyhetssak om vårt prosjekt.

I tillegg har Bladet Vesterålen tatt inn en pressemelding og bilder. Tittelen/overskrifta laget de selv.

Vårt eldste medlem Winny fylte i går 100 år. For ikke så lenge siden var ho aktiv i laget og deltok på våre malekurs. Winny har vært en viktig brikke i laget og  en god bidragsyter til miljøet, og som har fulgt med i nyhetsbildet og har fortsatt meninger om mangt.

Møljekalaset gikk som planlagt. Per skaffa 25 kg flott skrei +lever og rogn, som skulle rekke som mat til 28 møljesultne.  Etter at buker var fjerna og fisken skjært til var det 15 kg netto. Dette ble kokt i 4 store kjeler om fredagskvelden. Også lever rensker gjorde nøye arbeid og med litt ekstra lever som vi mottok om lørdagen kl.18.00 var all råstoffet i hus, og det holdt akkurat til planlagt bordsetting.

Vi arrangerer mølje-kalas med fersk skrei, lever og rogn!  Vi vil også ha løksmør på lur og som et alternativ til lever, for de som ikke liker lever. Det planlegges på Dagsentret den 16.febr kl.19.00.

Forrige møljekalas ble en suksess, og vi ønsker allerede å lodde stemninga for det denne gangen.

Meld  deg på med navn og tlf.nr, enten per epost el til tlf 954 96640 / 950 88040.

Vi inviterer til orienteringsmøte: Onsdag 27.02.13, kl.11-13,  Sortland Kommune (møterom 2 v/ samf.salen)

Igangsetting av selvhjelpsgrupper (gratis kurs ): 27.02.13, kl. 16-19 , Sortland Kommune ( møter. 3, 3.etasje kultur) 28.02.13, kl.10-14

«En selvhjelpsgruppe er et arbeidsfellesskap bestående av mennesker som sammen jobber for å skape endringer i egene liv.»

Inger Berit Stene fra Selvhjelp Norge, kommer til Vesterålen for å orientere og holde kurs for igangsetting av selvhjelpsgrupper.

Instruktør Bjørg Siri informerer om at fra torsdag 7. februar kommer treningen til å foregå i gymsalen på Kleiva Landbruksskole, treningen vil være fra 1830 til 2000.  Oppmøte for fellestransport fra dagsentret kl.18.15.  Ta med innesko og treningstøy. Nb!  Program vår vinter-vår legges ut her på høyre side.

Vi har i dag sendt ut medlemstilbudet for jan-febr, og vil spesielt
nevne:

  • Infomøte vedr trimgrupper - søndag 6.jan kl.18.30
  • Kostrådsmøter med Linda Chrislock - hhv fred 18.jan og
    fredag 1.febr, begge dager kl.12.-14.
  • Spørreskjema vedr fysisk aktivitet.
  • Konserter med kort påmeldingsfrist

I intervju som Bladet Vesterålen gjorde er jeg benevnt som leder, som ikke stemmer lenger. Jeg er nå kun prosjektleder. I den forbindelse vil jeg nevne litt historikk gjennom de 5 siste årene.

Vi har nylig startet facebook side. Her vil vi oppdatere om nyheter, arrangementer og lignende.  Dere har også muligheter til kommentarer
eller starte diskusjoner rundt tema som opptar dere.

Vi ønsker for eksempel kommentarer til hva vi kan gjøre bedre.

facebook.com/pages/Mental-helse-Sortland

Bladet Vesterålen røper i dag at kun 2 prosjekt i Vesterålen får Extra midler under årets tildeling. Og at det ene er vårt lag som får midler til å fullføre fysisk aktivitet prosjektet  Tør du, så tør jeg!

http://www.blv.no/lokalsider/article6362838.ece

Vi ønsker å få flere med ut å gå på tross av mørketid og litt hålkeføre. Vi anmoder dere derfor om å ta på broddene og bli med! Det settes
derfor opp ekstra premiering for alle som blir med i ukene 49,50 og 51. Premiene er Icebug piggsko og ei god hodelykt. -Disse vinterpiggsko ble i fjor kåret til de beste på vinterføre og brukes bl.a av postverket.

De 2 siste kostrådsmøter i serien med Linda Chrislock som skulle vært hhv. 23.nov og 14.des er utsatt til januar.  Linda kunne ikke møte nå 23.nov og vi fant ut at det er bedre å spare begge møter til  etter nyåret.  Nye datoer vil bli kunngjort  bl.a. i annonse over nyåret.

I år som i fjor vil vi ha julebord  - denne gang i et lokale i sentrum. Les invitasjonen!

Påmeldingsfrist obs 29.nov.

Brukerrådet for rus og psykisk helse Sortland vedtok i møte 8.nov å lage en uttalelse vedr planlagt kutt i lokalpsykiatrien. Bladet Vesterålen trykket saken i lørdagsavisa 10.des, se vedlegg.

Her er medlemsbrev utsendt nylig.

Legger herved ut referat fra fredagsmøter vi har hatt i det siste med fokus på fysisk aktivitet og kosthold.

Kontaktinfo

Leder
Rikard Jakobsen


Parkveien 2
8400 Sortland
Mobil.: 954 96 640

E-post: sortland@mentalhelse.no

Org.nr.:
993 625 027
Kontonr.:
0530.19.65623

Organisasjonsrådgiver:

400 39 492

     

Aktivitetsplan for januar og februar 2016

Faste aktiviteter

Turmarsj onsdager 5 og 10km løype.

Oppmøte kl:17.50 i kafèen Sortlandshallen. Registrer deg på vår liste ved påmelding.

Vi går sammen med vandrere i turmarsjlaget. Etterpå kaffe og vafler i sosialt lag, og som koster 20kr.

Stamina

De som vil trene på vår gunstige treningsavtale på Stamina må søke via leder mette Larsen på mail . Tilbudet gjelder for fullverdige meddlemskap i mental helse ( hovedmedlem/ungdom)

Aktivitet med dagsentret Tirsdager kl:13-15. Vi har det artig og koser oss med kaffepauser i Blåbyhallen, Vi

spiller badminton, eller vollyball, forball, lek, bandy alt etter hva du har lyst til. Her er det bare å møte opp for alle som vil.

Blåbyhallen tim v/Svein-Robert tlf: 952 64 354

Våre sponsorer

Vi har oppnådd rabattavtaler hos følgende firma:

Gjeldende rabattavtale på sportsbutikk.

STØTT OPP OM VÅRE SPONSORER! 

Lagre

Et lettere liv

En som var med sist torsdag i gruppa Et lettere liv  sier bl.a følgende: ”Var med på fin trening i går på gymsalen på Kleiva. Det ble oppvarming, styrketrening, kanonball og avslapning. Vi var 10 stk og bli med dokker også !"

Hefter fra kostholdskurs

Støtt oss med Grasrotandelen

Du gjør det på en av følgende måter:

  1. Ta med deg strekkoden og ditt spillerkort til en av Norsk Tippings mange kommisjonærer.
  2. SMS: GRASROTANDELEN 993625027 til 2020 (tjenesten er gratis).
  3. Internett: Gå til grasrotandelen hos norsk-tipping.no.
  4. Norsk Tipping Mobilspill.

Årsmøte 7 mars kl 1830

Vi oppfordrer alle som en til å komme på årsmøtet førstkommende mandag 7 mrs kl 18.30

Leif Strømdahl som er fylkesleder for Nordland vil være med å bistå på dette årsmøtet.

Mental Helse Sortland       

v/ leder Mette Larsen     

Parkveien 2

8402 Sortland

Tlf: 95496640

Innkalling til årsmøte i Mental Helse Sortland.

Tid: 07. Mars 2016, kl: 18.30 obs nytt klokkeslett!!

Sted: Psykiatrisk dagsenter

Saker som ønskes tatt opp må være styrets leder i hende innen (14 dager eller tre uker før møtet, se veiledning) 22 februar.

Innlegg v/ Leif Strømdahl Fylkesleder i Nordland MH 

Saksliste

Sak 1: Godkjenning av innkalling og saksliste

Sak 2: Valg av møtefunksjonærer

 a) Møteleder

 b) Sekretær

 c) To personer til å underskrive protokollen

            d) Valg av tellekorps (2 personer)

Sak 3: Årsberetning

Sak 4: Gjennom gang av regnskap 2015

Sak 5: Gjennomgang av budsjett 2016

Sak 6: Handlingsplan for årsmøteperioden

Sak 6: Innkomne saker

1. Styret og aktivitetsleder honorar, innmeldt av Kari Greiner

2. Tilgjengelighet av møtereferat, innmeldt av Turid Dalseng

Sak 7: Valg

1. Leder 

2. Sekretær

3. Styremedlem og vara

Enkel bevertning.

Ta med medlemskort for 2016. Kontingent må være betalt for at medlem kan ha stemmerett.

NB! Årsmelding og regnskap deles ut på årsmøtet!

Vel møtt til årsmøte!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.