Nord-Trøndelag

Mental Helse Nord-Trøndelag

Mental Helse Nord-Trøndelag ble stiftet mars 1980. Fylkeslaget har kontor på Steinkjer i lokalene til FFO, Ongdalsveien 2. Fylkesstyret har ansatt en sekretær i 50% stilling som har arbeidsdager på kontoret tirsdager og torsdager fra kl.08:00-15:30.

I år er det ikke egen dialogkonferanse i Nord-Trøndelag for Verdensdagen for psykisk helse. Derfor har Mental Helse Grong tatt på seg å koordinere og arrangere egen konferansen. Dialogkonferansens program vil være som i de øvrige konferansene og prosjektleder Rikke Philippi vil være tilstede for informasjon og gi råd og tips til deltakerne.

Påmeldingen skjer elektronisk som for de øvrige konferansestedene.

Stedet er Grong Menighetshus, 28.april kl.10:00-14:30

Årsmøtehelga ble avviklet i strålende solskinn på Snåsa Hotell 14.-15.mars.

Fylkeslagets leder Aage Haukø ønsket 44 personer velkommen til kursdag på lørdag der tema var brukermedvirkning i ulike sammenhenger, samt motivasjon og studiearbeid som lokallagsaktivitet.

Et nytt lokallag er opprettet helt nordøst i Nord-Trøndelag i kommunen Røyrvik.

Fylkeslaget ønsker lokallaget lykke til og ser frem til et nært og positivt samarbeid med styret.

Høyskolen i Levanger (HiNT) starter opp et prosjekt "Korsang og psykisk helse" der man vil undersøke hva korsang kan bety for velvære og mestring når hverdagslivet er vanskelig på grunn av psykisk helseplager.

Mental Helse Nord-Trøndelag har den glede å invitere til kurs og årsmøte 14.-15.mars på Snåsa Hotell.

Kurset starter lørdag kl.10:30 og inneholder mange spennende tema. Blant annet får vi høre hvordan Snåsa Kommune arbeider innen psykisk helse og rus, politikerrollen eller ombudsrollen inn i planarbeidet i kommunen. Rådgiver fra Helse Midt Norge vil orientere om tilrettelegging, krav og forventninger som brukerrepresentant i foretaket. 

Fylkesstyret ønsker alle medlemmer og andre ei fredelig julehelg og et godt år for Mental Helse i 2015.

For 2015 vil styret ha spesielt fokus på lokallagene med aktiviteter og studiearbeid lokalt. Det er derfor gledelig å kunne melde at vi nettopp har fått positivt svar på søknad om aktiviteter på dagtid fra Gjensidigestiftelsen. Hurra!

Rundt 90 personer benket seg i samfunnshuset i Kolvereid 4.desember da Mental Helse NT inviterte til paneldebatt om sengeposten på DPS Kolvereid.
I panelet var det utenom adm.direktør Arne Flaat i Helse NT, fire ordførere, helse- og omsorgssjef i Vikna, klinikkleder Kathinka Meirik og leder i MHNT Aage Haukø.

NAV Nord-Trøndelag inviterte til informasjonmøte om NY uføretrygd kombinert med arbeid på Statens Hus torsdag 27.november.
De nye bestemmelsene gjelder fra 1.januar 2015. Ifølge NAV vil den nye ordningen gi mer fleksibilitet og nye muligheter for den enkelte å kombinere arbeid og trygd.

er ord for brukerinnlegget til Bente Vinsetmo under fagdagene på hhv DPS Stjørdal og Sykehuset Namsos. Tema for fagdagen var «Å leve med vold og traumer».
 Bente snakket om sine erfaringer om det å leve med vold og traumer i barndommen. Det gjorde et sterkt inntrykk på de mange fremmøtte. 

Kulturkameratene i Stjørdal, DPS Stjørdal og Mental Helse inviterer til kabaret med quiz i Lokstallen fredag 31.oktober.
Det blir underholdning av Placebo og ei revygruppe satt sammen av ansatte og pasienter på Dps-en. 

Mental Helse Nærøy og Vikna inviterte til hyggekveld i det nystartede treffstedet på Vikna torsdag 23.oktober.
Vel 30 personer koste seg i hyggelig fellesskap inne, mens regn og sterk vind samlet seg ute i kystkommunen Vikna.

Mental Helse Nord.Trøndelag inviterer til fagdag om å leve med vold og traumer på DPS Stjørdal 29.oktober og på Sykehuset Namsos 6.november, begge dager kl.1000-1500

Det blir faglige innlegg og brukerinnlegg.

Velkommen!

Frist for påmelding er 20.oktober.

Årets tema for Verdensdagen for psykisk helse handler om å bli sett og hørt og respektert som likeverdige mennesker. "se hverandre - senk skuldrene" er en oppfordring om å ta ansvar på arenaer vi ferdes i. Vi må ta oss tid til å se hverandre, til å puste, til å komme i balanse og tid til å senke skuldrene.

Fylkessekretær Lise Marit Hansen har tatt permisjon i ett år. Vikar for henne er tidligere regionsekretær Kirsten H Paasche.
Kontoret på Steinkjer vil være betjent tirsdager og torsdager.
I tidsrommet 9.-17.september er kontoret stengt pga reise. Ta kontakt med fylkesleder Aage Haukø ved saker som haster.

Invitasjon til dialogkonferanse.

Årsmøtet er avholdt, og protokollen legges nå ut.

Det nærmer seg årsmøte, og sakspapirene er nå tilgjengelige. 

Det nærmer seg årets årsmøte i Mental Helse Nord-Trøndelag. Her kommer informasjon om kurs- og årsmøtehelga, og legg merke til frister i henhold til vedtektene, påmeldingsfrister og egenandeler. Vi er glade for å ha fått med oss Kveli, Rånes og Bremseth for å underholde og fortelle! Velkommen til ei helg fylt med latter, ettertanke, organisasjonstanker og de vanlige årsmøtesakene!

Den 04.11.13 ble årets andre fagdag arrangert. Denne gang med rus og psykiatri som tema. Det ble en dag fylt med sterke brukerhistorier og faglig påfyll.

Ny sammensetning av fylkesstyret er foretatt.

Kontaktinfo

Leder:
Aage Haukø 
mob.: 416 10 794

E-post:

Postadresse:
Ogndalsveien 2,
7713 Steinkjer 

Telefon: 992 35 100

Regionsekretær:

976 86 279

Org.nr.: 
987 588 802
Kontonr.: 
4400 237 4622

Les mer om oss

Du finner oss på Facebook:
Mental Helse Nord-Trøndelag

Regionsekretærer

Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane

900 88 649

Buskerud, Vestfold, Østfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder

901 02 844

Møre og Romsdal, Sør- og Nord Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark

976 86 279

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.