Møre og Romsdal

Uroer seg for unge

- Hvorfor skal det alltid spares i psykiatrien når det er somatikken som har behov for å spare, spurte leder i Mental Helse Møre og Romsdal, Laila Langerud, på NRK i går.

Bakgrunnen er at Helse Møre og Romsdal HF skal spare 50 millioner, noe som fører til at akuttavdelinga for barn og unge i Molde står i fare for å bli nedlagt.

Langerud og Mental Helse Møre og Romsdal frykter konsekvensene.

- Dette vil føre til lengre reisevei for mange og det kan bli lange ventelister. Det kan det medføre flere tvangsinnleggelser og i ytterste konsekvens at unge tar livet seg mens de venter i kø, uttalte Langerud til NRK Møre og Romsdal i går ettermiddag.

Fylkeslaget i Møre og Romsdal har engasjert seg i saken blant annet med leserinnlegg til regionsavisene.

-  I Møre og Romsdal har vi gjennom opptappingsperioden for psykisk helse fått to akuttaavdelinger for barn og unge. Vi forventer nå at politikerne tar de nødvendige grepene for å forhindre fullstendig rasering av tjenestene, skrev de i innlegg i Tidens Krav på mandag.

Torsdag skal kuttforslaget behandles av styret i Helse Møre og Romsdal HF.

Hjelpetelefonen

Mental Helses Hjelpetelefon er et landsdekkende og døgnåpent tilbud til deg som trenger noen å snakke med. Tilbudet er gratis, og vi har fast ansatte veiledere som betjener  telefonen 24 timer i døgnet 365 dager i året.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.