Møre og Romsdal

Mental Helse Sykkylven

Mental Helse Sykkylven ble stiftet 28. april 2004, og er et lokallag av Mental Helse i Møre og Romsdal. Sykkylven kommune har ca. 7 700 innbyggere, og er mest kjent for sin store møbelproduksjon.

Mental Helse Sykkylven arrangerte fredag 16. november bowlingturnering på Kulå Bowling i Valldal. Dette var eit resultat etter søknad om velferdsmidlar frå Mental Helse Møre og Romsdal.

Aktiviteten vår starta 1. mars med inspirasjonsseminar i Ålesund der vi fekk vete kva som var årets tema og kva det innebar med forslag, tips og råd til arrangementa. Årets tema er "Vær raus". I år valde vi i hovedforedraget vårt å setje fokus på det einaste du ikkje skal vere raus med og det er å sende/dele nakenbilete av deg sjølv med nokon.

Mandag 3. september storkoste 25 små og store seg i 40 års bursdagsfeiringen til Mental Helse. Vi hadde bursdagsfesten i Blåsalen i Brukarorganisasjonane i Sykkylven (BOS) sine lokaler. 

Landsmøteår og tid for medverknad i prosessar i eigen organisasjon.

En strålende fin solskinnsdag ble startet med frokost til speiderene og SJORK (Sykkylven Janitsjar Orkester) på Fønixhuset i Sykkylven.
Mental Helse Sykkylven, Fønixhuset og Seniornett Sykkylven samarbeidet om å lage til frokosten. 

Vi startet biljardkurset vårt lørdag 25. november med turnering mellom Mental Helse Stranda og Mental Helse Sykkylven. Vi var 10 stk. som deltok på 1 kursdag i kjelleren i Fønixhuset i Sykkylven.

Da vi fikk vite årets tema hadde vi kun ett navn i hodet som årets foredragsholder og det var Erlend Lunde, presten vår her i Sykkylven. Han tente på ideen med en gang og vi har gledet oss til denne kvelden i mange måneder.

Et snes av personer frå Stranda, Stordal, Molde og Sykkylven vart samla ved idylliske Fetvatnet lørdag 2. september.

I år har lokallaget i Sykkylven teke stafettpinnen og inviterer alle dei andre lokallaga til treff med grilling laurdag 2. september kl 12.00 ved vakre Fetvatnet i Straumgjerde. 

For fleire år sidan inviterte oss Mental Helse Stordal til setertur i bygda vår. Etter mange utsetjingar vart det endeleg både tid og vêr til å kunne gjennomføre denne i år.

Leder i Brukarorganisasjonane i Sykkylven (BOS), Brit Ringdal ønsket de 20 deltakerne velkommen. Både brukere, fagpersoner og tillitsvalgte fra kommunene Stordal, Stranda og Sykkylven var møtt opp til faglunsj om medikamentfritt behandlingstilbud onsdag 31. mai. Hun fortalte kort om hvordan BOS ble startet og hvordan de 5 organisasjonene jobber sammen. -Samarbeid er roten til alt godt!

Da har vi blitt hospiteringsbedrift i samarbeid med Brukarorganisasjonane i Sykkylven (BOS). Anette startet å hospitere hos BOS torsdag 2. februar. I første omgang skal hun være her til og med torsdag 3. mars.

Torsdag 26. januar vart fyrste medlemsmøte i lokallaget i år gjennomført. Tema var som vanleg "Handlingsplan" for komande år. Styret har hatt det som tradisjon å invitere medlemane til innspel til handlingsplanen i forkant av årsmøtet.

Stort utbytte i heidar, premiar og stemning, då Mental Helse Sykkylven sende ein seks personar stor styrke til lokallagssamling i Batnfjordsøra.

Under dagens medlemsmøte i Mental Helse Sykkylven stilte leiar Stig Ålgårdstad opp i finskjorte og leia ei fin lita forsamling.

Saman med frivillige ved Fønixhuset og Sykkylven Frivilligsentral held vi ope aktivitetshuset på 17. mai. Det vert kafé med sal av kake, is og kaffi. Velkomen innom!

I dag, 15 februar, var det tid for årsmøte for Mental Helse Sykkylven. Til sammen var det 11 positive medlemmer og to gjester til stedet på møtet. 

Lørdag 29 og 30 august var vi på kurs i organisasjons lære og politisk påvirkning i Molde.

Mental Helse Sykkylven, i samarbeid med skole helsesøstrene startet høsten 2014 på et 2-årig prosjekt som omhandler temaet psykisk helse og ungdom.
Det er på ungdomsskole trinnet de nå har gjennomført 6 timer fordelt utover året med utvalgte temaer rundt psykisk helse, og undertegnede fikk være med på en av gjennomføringene.

Kontaktinfo

Mental Helse Sykkylven
Kyrkjevegen 58
6239 SYKKYLVEN

Lokallagsleiar:
Stig Ålgårdstad
Mobil: + 47 980 59 056

Nestleiar:
Tone Lillan Wisth
Mobil: + 47 988 98 865

E-post:

Bankkontonr.:
3910 24 76445

Org.nr.:
995 366 746

Grasrotandelen:

Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Google+

Twitter

Instagram

Snapchat

Organisasjonsrådgiver:

976 86 279

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.