Møre og Romsdal

Mental Helse Ålesund

Mental Helse Ålesund er et lokallag i Møre og Romsdal. Ålesund er den største kommunen i fylket med ca 43 600 innbyggere, og er internasjonalt kjent for sin særpregede arkitektur i jugendstil med tårn, spir og fantasifulle ornamenter på husfasadene.

Mental Helse Ålesund vil ønske alle sine medlemmer, følgere og samarbeidspartnere et GODT NYTTÅR!

Verdensdagen øker åpenheten om psykisk helse og bygger ned tabuer og fordommer. Verdensdagen bidrar til at enkeltmennesker og samfunnet som helhet, blir flinkere til å mestre psykiske vansker. 

Mental Helse Møre og Romsdal arrangerer fagdag i forbindelse med Verdensdagen 2018. 

Temaet for dagen er Vær raus - gir recovery!  Fagdagen tar for seg å belyse Recovery (tilhælingsprosessen), vi får høre en brukerhistorie med Frode Frantzvåg, lære oss om Recovery praksisen, få innføring i kognitiv terapi og om veien tilbake til arbeidslivet. 

Dagen bli både lærerikt og spennende og gir mulighet for ide- og erfaringsveksling, utvikling av ny kunnskap og etablering av nye kontakter!

Alle lokallagsmedlemmer er velkomne, egenandel er 50 kr/person(dekker lunsjen) og reiseutgifter vil bli dekket av lokallaget!

Påmelding til  før 10.9.2018 (fristen til Mental Helse Møre og Romsdal er 12.9.2018 men vi sender inn en samlet påmeldingslista)

Programmet for høstens Møteplassen er klar! Møt opp på Sørenskriver Bullsgate 17 den 2. mandagen hver måned!  Første Møteplassen for høsten tar plass allerede mandag 13. august kl. 19.00. 

Mandag den 11 Juni fra kl. 13.00  er det åpen dag hos Rask psykisk helsehjelp, ett nytt lavterskeltilbud innen psykisk helse i Ålesund kommune. Du får anledning til å besøke lokalene og hilse ansatte og lære mer om hvordan teamet i Rask psykisk helsehjelp jobber. Det blir enkel selvering.  

Mental Helse Ålesund er med i arbeidsgruppen til Rask psykisk helsehjelp og vil bli på plass idag. Arild Kvamme, nestlederen vår er til stede og vil gjerne svare på spørsmålene om tilbudet. 

Har du anledningen til å stille opp ved kort varsel anbefales dette på det varmeste. Hvis ikke så blir det offisiell åpning til høsten:) 

Mental Helse er opptatt av god folkehelse blant de eldre i samfunnet. Eldre og psykisk helse er et av de seks samfunnspolitiske prioriteringer Mental Helse har for perioden 2016-2018. Tilrettelegging for gode aktiviteter er helsefremmende og vil skape sosiale arenaer. Vi i lokallagene skal arbeide for å få til godt og forpliktende samarbeid med kommunene og opplyse om aktivitetstilbud kommunen har for seniorer. 

For aktiviteter på seniorsentrene i Ålesund kommune, se under:

Samfunnpolitisk program for Mental Helse

Kurs i psykisk helse i skolen er snart tilgjengelig for alle kommuner som skal inni Ålesund kommune i nærmeste framtiden. Kommunene får tilbud om å bruke kursmaterialet og får en gratis opplæring men må selv drifte kurser på sine skuler. 

For mer informasjon om kursopplegg, se kursbrosjyren nedenfor. 

 Vi i Mental Helse Ålesund vil invitere flere til å bli med å bygge opp lokallaget. Som medlem har du mulighet til å påvirke hvilke saker vi i lokallaget skal prioritere og fronte og være med på å forme aktivitetstilbud til medlemmene. Medlemskap åpner også for muligheter til å delta på aktuelle kurser om likepersonarbeid, brukermedvirkning, selvmordsforebygging og pårørendearbeid. 

Les mer om medlemskapet her.

Møteplassen er en arena for erfaringsutveksling med faglig innhold der alle interesserte og de som er berørt av psykiske helseutfordringer kan få mer informasjon om sine rettigheter, om tilgjengelig tjenestetilbud samt øke kunnskapen sin om psykiske helse.

Møteplassen er koordinert, organisert og utviklet i samarbeid med LPP Pårørendeprosjektet og Mental Helse Ålesund.  Gjennom Møteplassen ønsker vi å stimulere til bedre dialog mellom fagpersoner og brukere, øke brukermedvirkning og mestringsevne blant brukere og bidra til økt åpenhet og kompetanse om psykisk helse og rusproblemer.

Vi i LPP Pårørendeprosjektet og Mental Helse Ålesund ønsker å videreutvikle konseptet for å skape bedre relevans i innholdet både med tanke på fagmiljøet og brukerne og på den måten stimulere til utvikling av tjenestetilbudet. For å få til dette må vi bringe brukerne, pårørende og fagpersoner tettere sammen. I 2018 skal alle Møteplass arrangementene dermed inneholde både en faglig del og innføring i brukerkompetansen om aktuelle temaet. Vi opplever at brukerne har behov for erfaringsutveksling og det å møte andre som enten er eller har vært i liknende situasjon oppleves som støttende, oppmuntrende og vil dermed bidra det til økt mestring og aksept.

Program for Møteplassen vår 2018 

Tirsdag 19. desember samles vi for å ha årets siste medlemsmøte i form av julekos. Vi skal lage pepperkaker og krumkaker og nyte dem med en varm kopp julegløgg i godt selskap. Dette er en fin mulighet for deg som medlem å komme og møte styret og høre om alt spennende vi har jobbet med hittil. Ta med en venn og møt opp på Frivilligsentralen kl. 18:00! 

Hilsen fra oss i styret

Vil du være med på å støtte Mental Helse Ålesund gjennom grasrotandelen til Norsk-Tipping ?

Bli med på å støtte vårt arbeid for å skape en trygg møteplass og trygge aktiviteter.

Du må bare oppgi vårt organisasjonsnummer 919414227 til Norsk-Tipping kommisjonær. 
Du kan også logge inn på  norsk-tipping.no for å gjøre det, eller endre grasrotmottakeren din på Norsk-Tipping appen. Enkelt gjort.

Det er gratis å legge til en grasrotmottaker. 5% av din innsats ved spill går uavkortet til Mental Helse Ålesund.

Bli med på å støtt vårt viktige arbeid.

Vi er blitt kontaktet av Frelsesarmeen i Ålesund for en liten felles dugnad i å skaffe grytevakter. Dette tenkte vi var en god ide, vi organisasjonene må stå sammen for fellesskapet, gode verdier og omsorg for medmennesker i det lokale samfunnet. Dermed ønsker vi å oppfordre våre medlemmer, deres venner og bekjente til å bli grytevakter i desember. 

Påmelding, eller mer info, ta kontakt med , på SMS 48 35 03 98 eller direkte med Frelses arme: iakvaloe@hotmail.com eller på SMS 92033652. 

Det blir kort frist på påmelding, meld din interesse senest søndag 26.11.2017

Mer informasjon om julegryta finner du her

NAV vil foreta brukerundersøkelser i uke 46 og 47. Brukerne av NAV sine tjenester oppfordres til å besøke sin nærmeste NAV kontor i Ålesund og gjennomføre brukerundersøkelsen. Brukernes erfaringer og tilbakemeldinger er viktig for å kunne forme mer brukervennlige tjenester i NAV. 

Mental Helse vil bidra til bedre brukermedvirkning og sørge for at brukerne får stemmen sin hørt når det planlegges nye tjenester eller evalueres eksisterende tilbud. 

Mandag 6. november kommer Marion Grindvik som gjest i vårt medlemsmøtet og vil fortelle oss hvordan eteriske oljer virker, hva aromaterapien er, og hvordan den kan brukes til å støtte opp velvære og psykisk helse. 

Møtet er gratis og åpent for alle! Det blir enkel servering med kaffe/te og frukt. 

Tid: 18:00

Sted: Frivilligsentralen, Kirkegata 33 

En liten høstoppdatering fra styret i Mental Helse Ålesund! 

Mandag 18. september sendte Mental Helse inn et forslag til Ålesund kommune sin Helse- og Velferdsutvalg (komité) om etablering av brukerutvalget i VH. Psykisk helse og rustiltak. 

Du kan lese forslaget nedenfor:

Tirsdag den 1. august hadde styret i Mental helse Ålesund sitt andre styremøte. Med iver og glede ble det diskutert om hvordan utvikle aktivitets tilbudet til medlemmene våre og hvordan vi eventuelt kunne etablere samarbeid med andre organisasjoner for eksempel om friluftsaktiviteter. Det ble bestemt at vi skal ha 3 medlemsmøter til høsten og vi jobber med å finne interessante temaer og gjesteforelesere til medlemsmøter. For oss er det viktig at vi får engasjert våre medlemmer til å komme med sine ønsker og ideer om aktiviteter. 

Måndag møtte mange medlemmer i Mental Helse Ålesund og andre interesserte, i alt 21, på Skansen aktivitet til informasjon og ny oppstart av lokallaget i Ålesund. 

LPP- Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk Helse og Mental Helse inviterer til åpne møter klokken 19.00-21.00 den 2. mandagen i måneden på Skansen Aktivitet i Sorenskriver Bullsgt. 17 i Ålesund.Se programmet for vår 2018 nedenfor.

Vi opplever at brukere og pårørende har behov for å utveksle erfaringer. Å møte andre som er, eller har vært, i liknende situasjon oppleves som støttende og oppmuntrende. Dette bidrar til økt mestring og aksept. 

Møteplassen er en arena for erfaringsutveksling med faglig innhold, der alle interesserte og de som er berørt av ulike helseutfordringer kan få mer informasjon om sine rettigheter, om tilgjengelig tjenestetilbud samt øke sin kunnskap om psykisk helse.

Tilbudet er gratis! Vi ønsker alle interesserte velkomne!

Kontaktinfo

Leder:
Liisa Kaarla
Mob.: 483 50 398

Adr.:
Mental Helse Ålesund
Kirkegata 40 A
6005 Ålesund

E-post:   

Konto: 3900 34 79904
Org.nr.: 919 414 227

Organisasjonsrådgiver:

+ 47 976 86 279

Medlemsmøte

Klikk her og les om medlemsmøte.

Opplæring av pasienter og pårørende ved Helse Møre og Romsdal Høst 2018

Høstens aktivitetsplan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Møre og Romsdal er klar! Sjekk programmet under teksten for å se om det finnes tilbud som kan være aktuelle for deg, enten som pasient eller pårørende. Kursene koordineres, utvikles og arrangeres av Lærings- og mestringssenteret i Helse Møre og Romsdal. 

Er det ett kurstilbud du kunne tenke deg å finnes i aktivitetsplanen, ikke nøl å sende tilbakemelding enten til oss på .

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.