Møre og Romsdal

Mental Helse Møre og Romsdal

Mental Helse Møre og Romsdal ble stiftet i 1982, og fylkeslaget har ca 500 medlemmer fordelt på 21 lokallag. Fylkeslaget holder til i fine og lyse lokaler i Strandgata 3 sentralt i Molde, og samhandler med Helse Midt-Norge RHF og Helse Møre og Romsdal HF.

Anna Margrethe Drægebø Moe i Mental Helse Stordal, mottar i kveld inspirasjonsprisen for sitt aktive engasjement for lokallaget og fylkeslaget i Møre og Romsdal. Prisen deles ut av Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon Møre og Romsdal (FFO Møre og Romsdal).

Nå nærmer det seg dagene for markerering av Mental Helse Møre og Romsdal sitt 30-årsjubileum med påfølgende årsmøte. Lørdag 14. april er det ledersamling med kurs, og selve jubileet markeres med festmiddag på kvelden. Landsleder Anne Grethe Klunderud vil være til stede både på jubileumsmarkeringen og på selve årsmøtet søndag 15. april. Vi håper riktig mange av våre medlemmer vil være med oss disse dagene.

Arbeidet med årets kampanje er i full gang, og datoene for alle de 21 Dialogkonferansene er bestemt. Dette året arrangeres konferansen 20. mars ved Radisson Blu Hotel i Ålesund.

Da kan vi ønske velkommen til høstens møte mellom ledere og nestledere i lokallagene sammen med fylkesstyret. Vi møtes på Folkets Hus i Molde kl 10:30, møterom i tilknytning til FFOs fylkeskontor i 2. etasje. Mye aktuelt og nyttig for samhandlingen er på programmet.

- Hvorfor skal det alltid spares i psykiatrien når det er somatikken som har behov for å spare, spurte leder i Mental Helse Møre og Romsdal, Laila Langerud, på NRK i går.

En engasjert gjeng var samlet i Kristiansund for opplæring i hvordan møte media, samt markedsføre organisasjonen lokalt. Informaasjonrådgiver Birgitte Finne Høifødt fra Mental Helse sentralt ledet deltakerne gjennom ulike måter å vinkle mediasatsningen lokalt.

Nar DU lyst å være med å påvirke tjenestetilbudet i din kommune eller region? Vi utfordrer derfor DEG som enten er medlem eller DEG som ønsker å bli medlem til å ta kontakt dersom du vil bidra med innspill for å bedre den psykiske helsetjenesten i Møre og Romdal. Nå tilbyr vi opplæring gjennom FFO.

Elleve engasjerte studieledere er samlet sammen med KUPP (Kurs og opplæringsutvalget i Mental Helse) i helgen 17.-18.september til felles drøftinger og skolering i Mental Helses studiearbeid.

Mental Helse Møre og Romsdal ønsker alle våre medlemmer og kontakter en riktig god sommer. Fylkeskontoret vil være stengt ut juli måned, men vi vil være på plass igjen fra mandag 1. august.

Norges Golfforbund har sammen med norske golfklubber jobbet med Golf - Grønn Glede siden 2005, hvor golftilbud tilrettelegges for personer som av ulike årsaker har et særskilt behov. Formålet er å gi deltagerne mulighet til å drive aktivitet etter egne forutsetninger og ønsker, samtidig som det sosiale aspektet ivaretas. 

Mental Helse ønsker å komme i kontakt med personer som har stått utenfor arbeidslivet i kortere eller lengre tid på grunn av psykiske helseproblemer, og som ønsker seg tilbake i arbeid. Mental Helse arrangerer et arbeidsseminar på Best Western hotell på Gardermoen 10.- 13. november 2011 der deltagere får råd og veiledning av våre mentorer.

Hipp, hurra - gratulerer Mental Helse! Endelig er ventetiden over og tidspunktet kommet for at nettsiden fremstår i ny drakt. Design er frisket opp, og nye funksjoner kommet til. Alt med tanke på at organisasjonen skal ha en innbydende og funksjonell side vi er stolte av og som mange andre også enn oss selv finner nyttig og interessant.

56 engasjerte deltakere var til stede når generalsekretær Bjørn Lydersen deltok på sitt første årsmøte i Mental Helse her i Møre og Romsdal. Fungerende leder Laila Langerud kunne med glede ønske velkommen etter først å ha avviklet ledersamling og kurs lørdag og søndag i forkant av årsmøtet.

Kontaktinfo

Mental Helse Møre og Romsdal
Strandgata 3, 6415 Molde
Tlf.: 71 24 10 60

Leder:

+47 911 900 94

Fylkessekretær:

Org.nr.:
975 492 923
Kontonr.: 
9651 25 16111

Organisasjonsrådgiver:

+ 47 976 86 279

Les mer om oss

Kalender

Lokallagsnyheter

Hjelpetelefonen

Mental Helses Hjelpetelefon er et landsdekkende og døgnåpent tilbud til deg som trenger noen å snakke med. Tilbudet er gratis, og vi har fast ansatte veiledere som betjener  telefonen 24 timer i døgnet 365 dager i året.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.