Hedmark

Mental Helse Åmot

Mental helse Åmot har i mange år samarbeidet med avdeling psykisk helse i kommunen og huset Telegrafen (fra 2006) har vært fylt av aktiviteter. Fra 2015 har det skjedd en del forandringer i tjenesten og organisering og som har ledd til at vi valgte nye veier. Fra 2017 har vi fått oss nye lokaler sammen med andre frivillige lag i kommunen. Det nye stedet heter Tømmerbygget og vi deler lokal med Kunstforeningen. Fra tidligere fredagslunsj, gåturer, vanntreninger, livsstilskurs, avspenning, hobbykvelder og utflukter, har vi søkt oss videre med andre aktiviteter på nye arenaer.

Vi er et lite lokallag, men som saktelig har vokst siden vi startet Telegrafen. I dag er vi snart 30 medlemmer. I alle lag og foreninger finnes de alltid en eller to ildsjeler. I Åmot har vi Gjertrud Linde (leder og psykiatrisk sykepleier) som drar lasset fremover og som har mange jern i ilden til en hver tid. Hun er en fighter og har tro på at i hvert enkelt menneske bor det masse gode og friske ressurser, og at disse kan brukes i lag med andre på forskjellige arenaer. 

Mindfulness og kafe

I 2018 har vi prøvd med en samling i måneden med innslag av Qigong, avspenningsøvelser og ulike samtaletemaer. I 2019 ønsker vi å utvide tilbudet til å inkludere studenter fra Høgskolen, og hvor vi ønsker å lokke til oss nye medlemmer ved hjelp av servering av kaffe og vafler.

Årshjulet

Dette er opprinnelig et samarbeidsprosjekt med Frisklivssentralen i Åmot (som tidligere var organisert i psykisk helse). Det var et tilbud til unge voksne (18-30 år) med målet om å tilby aktiviteter som bygger på hva året har å tilby ute i naturen, ca 1 mil nord for Rena. Det kan være bær- og sopptema, så frø, vedkløving, ski, aking og mye annet som naturen har å by på.

Lavvo-prosjektet
Til Årshjulet så vi et behov for å lage i stand en samlingspunkt for aktivitetene. Laget søkte derfor ExtraStiftelsen om midler og på høsten 2018 sto en grillhytta ferdig til bruk. Denne hytta har blitt satt opp på dugnad av medlemmer og andre interesserte.

Opptur
To medlemmer ønsket å starte en lavterskel gå-gruppe på kveldstid høsten 2018. Det har vært bra oppmøte og filosofien er at starte og slutte sammen, og ikke minst fokusere på det sosiale i lavt tempo.

Verdensdagen for psykisk helse
Gjennom åren har det vært et bredt spekter av aktiviteter i lag med Åmot kommune. Det har vi fortsatt, men i mindre skala. I 2018 valgte vi å invitere til et samarbeid med lokale foreninger i Tømmebygget. Det ble korsang, loddsalg, servering og vafler og et vellykket foredrag med en bruker fra Oslo, som selv sliter med psykiske plager. Hun fremførte sitt syn på «raushet» og sin psykiske helse fra sitt privatliv og fra institusjoner.

SMILuka
Dette er et tilbud for barn og ungdom i høstferien, og er hvert år en del av arrangementet for Verdensdagen for psykisk helse. Tilbudet har blitt godt forankret inn i kommunen, selv om vi er hovedarrangøren. Tilbudet består av bading, turn og diverse hallaktiviteter. Fokuset har vært sunt og morsomt alternativ med vekt på fysisk aktivitet og frukt og grønt.

Strikkekafe

Ideen kom fra brukere på Telegrafen for mange år siden. Vi i lokallaget støttet opp om ideen i samarbeid psykisk helse. Det går ut på å møtes en dag i uken for de som er interessert i å strikke eller annet håndarbeid. Fokuset er det sosiale og oppmerksomt nærvær i sin aktivitet. Strikkekafen er fortsatt på Telegrafen på onsdager kl. 11-15, og vil utvide tilbudet til en hobbykveld i måneden i 2019.

Medlemsaktiviteter
Foruten medlemsmøter og det som har blitt presentert oven, arrangeres en sommerfest og en julefest i løpet av året. Til dette er også brukere av psykisk helsetjeneste eller andre velkommen.

Kontaktinfo

Leder:
Gjertrud Linde

Rugsveveien 215, 2450 Rena
+47 91 39 14 36

Mental Helse Åmot

v/Gjertrud Linde

Rugsveveien 215

2450 RENA

E-post:

Organisasjonsrådgiver
Sølvi Hagen
976 86 279
E-post: soh@mentalhelse.no 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.