Finnmark

Brukermedvirkningskurs og ledermøte

Mental Helse finnmark har deltatt på brukermedvirkningskurs og ledermøte i regi av FFO Finnmark

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) Finnmark har i helgen arrangert brukermedvirkningskurs og ledermøte.

FFO er Norges største paraplyorganisasjon for organisasjoner av funksjonshemmede og kronisk syke. 
FFO har som hovedmål å gjøre hverdagen for funksjonshemmede og kronisk syke bedre, gjennom å jobbe for samfunnsmessig likestilling og deltakelse for funksjonshemmede. I tillegg til det politiske arbeidet tilrettelegger FFO en rekke møteplasser og arenaer der våre organisasjoner kan samtale og samarbeide om felles interesseområder. (for mere informasjon  http://ffo.no/)

Det er avholdt kurs i brukermedvirkning. Hvor vi har lært grunnleggende hvordan vi skal gå fram i arbeidet mot etater og andre brukerogranisasjoner. det har vært mange gode og lærerike diskusjoner løped av helgen. 

I pausene ble man kjent med andre brukerorganisasjoner som er medlem i FFO. Det å bli kjent med andre tillittsvalgte i andre organisasjoner, gir god lærdom, kjentskap og motivasjon til å skjønne hvor viktig jobben vi gjør er. 

FFO er i full gang med omorganisering, slik FFO kongressen besluttet i 2015. Dette for å bli mere effektiv, slagkraftige og involverende. 
Dette kan være en helt ny positiv utvikling for FFO og for oss som medlemsorganisasjoner. Det blir spennende å se om det bærer gode resultater. 

Søndag formiddag kom Stig Morten Skjæran på besøk for å informere om  Uloba - Independent Living Norge

Funksjonshemmede har på lik linje som alle andre lik rett til å ta del i samfunnet. Uloba er en organisasjon som legger til rette for at funksjonshemmede får muligheten med Borgerstyrt Personlig Assistanse (BPA). 

BPA er et frigjøringsverktøy for personer med assistansebehov. Hvor bruker kan bestemme over sitt eget liv. ved å planlegge hva assistenten skal gjøre. Bruker bestemmer både Hvem - hva - hvor - når. 
Alle kommuner har plikt til å tilby BPA, står det i hele- og omsorgstjenesteloven.

Uloba jobber for å knuse seg igjennom alle hindringer som gjør dagen for funksjonshemmede vanskelig, ved å kjempe for rettigheter, bekjempe diskriminering, fordommer, myter og umyndiggjøring. 

Stolt, Sterk og Synlig er Uloba sine verdier. 
Vi i Mental Helse Finnmark ønsker Uloba lykke til videre mer den flotte jobben de gjør for funksjonshemmede. Har du bruk for BPA? gå inn på nettsiden å finn ut av det. 

Dette har virkelig vært en lærerik helg på mange måter. Ønsker du mer info om FFO eller Uloba, kan du følge linkene som ligger i artikkelen. 

Styret

Fylkesstyret 2017-2018:

Leder: Turid Janita Lehto
Økonomiansvarlig: Ken Roger Gjøvik
Styremedlem: Aslaug Vestgår Frisk
Styremedlem: Trine Dahl

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.