Buskerud

Verdensdagen mot selvskading

1 mars var verdensdagen mot selvskading. I den forbindelse arrangerte Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord (LFSS) sin årlige konferanse. Vi var til stede og gir deg en kort oppsummering av dagens program.

Verdensdagen mot selvskading sin årlige konferanse 2018, den 9 i sitt slag.De tar for seg mytene omkring selvskading som fremdeles eksisterer, dette til tross for at vi i dag har langt større kunnskap om hva dette er.

Einar Øverenget som har dr.grad i filosofi snakket mye om holdninger, verdier og moral- moralsk nøytralisering- selv med de gode holdninger vi har. Han la mye vekt på humør i sitt innlegg

Ulla Edit Bjørndahl snakket om- Salg av sex, kan det være en form for selvskading? Snakket om stigma, skal og mestring.

Kick-off-plaster på såret v/ Tonje Storberget med brukererfaring- åpnet sitt innlegg med en fantastisk sang, hun fortalte sin historie om selvskading igjennom 10 år.  Sine møter med legevakt, faslege osv, helsevesenet har en lang vei å gå.Hun hadde over 740 dager skadefri.. stor respekt for dette,

Line Stanicke- psykologspesialist og PhD- stipendiat foryalte " om en ungdoms opplevelse av egen selvskade, en gripende  historie.

Psykologspesialist  Svein Øverenget  snakket om " det normale i det syke- det syke i det normale"  basert på hans jobb igjennom 23 år, hvor vi var den gangen og nå. Hvordan man tilnærmer pasientene da og nå. Mye humor i alvoret.

En meget bra konferanse, håper flere blir med neste år. Da holder LFSS sin 10 konferanse.

Nyhetsbrev nr 2 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.