Buskerud

Mental Helse konferansen

8.mars ble Mental Helse konferansen arrangert i Gamle logen. Den andre konferansen i rekken. Årets tema var tilhørighet og samspill. Konferansen var også en markering av Mental Helse sitt 40 års jubileum.

Dagen startet med sang fra barn i Tåsen barnehage.  Erna Solberg åpnet konferansen med en flott tale med refleksjoner rundt hvordan samfunnets syn på mental helse har endret seg de siste 40 årene. Hun snakket videre om at regjeringen likestiller fysisk og psykisk helse og hvordan de ønsker å jobbe videre med å bedre tilbudene til personer med psykisk helseutfordringer.

Ellen Margrethe Carlsen fra helsedirektoratet fortalte bl.a om plattformen digiUng. En nettside der barn og unge skal finne all informasjon de trenger om alt fra lavterskel informasjon til konvensjonelle helsetjenester. Hun understreket også viktigheten av frivilligheten som samfunnsaktør.

Høgskolelektor Mattias Øhra satte fokus på utfordringene unge mennesker møtes i dagens samfunn. Han snakket om seksualisering, skolepress, prestasjonspress og ensomhet.

Fastlege Jørgen Skavlan snakket om sine erfaringer fra møter med 200.000 pasienter. Han delte refleksjoner rundt den høye graden av sykemeldinger som forekommer i Norge.

Kari Svendsen underholdt med flotte visesanger.

Ingrid Marie Bruun fortalte om den nystartede bedriften GenBridge, som skal knytte bånd mellom studenter og eldre. Formålet er å løse boligmangelen for studenter samtidig som endre som er ensomme kan få selskap og praktisk hjelp i hjemmet.

Generalsekretær i frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen, snakket om viktigheten av frivillighet. Han hadde fokus på at frivilligheten trenger folk og at folk trenger frivilligheten.

Konferansen ble avsluttet med paneldebatt. Deltakerne i debatten var: Åse Michaelsen (Frp), Tuva Moflag (Ap), Olaug Bollestad (Krf), Bård Hoksrud (Frp), Nicholas Wilkinson (SV) og Tom Guldberg (Mental Helse. Temaene for debatten var eldre og psykiske helse og konkrete tiltak for å hindre utenforskap.

Nyhetsbrev nr 2 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.