Buskerud

Ledersamling våren 2018

Helgen 7-8 april ble det avholdt samling for lokallagene i Buskerud. Samlingen ble avholdt på Quality Hotel Grand Kongsberg. Det var en stor glede at nesten alle lokallagene i Buskerud var representert.

Det var en svært engasjert gjeng som startet helgen med å dele hva de har gjort siden høstens samling. Det er noe varierende aktivitet i lagene, noen har mye aktiviteter for medlemmene mens andre jobber mer politisk og med brukerrepresentasjon.
Vi var heldige å få besøk av Tom Guldberg som fortalte levende om Føniksalliansen. “Ambisjonen med Føniksalliansen er å skape et samfunn der folk ikke settes i bås ut fra alder, og der seniorer blir velfungerende bidragsytere i samfunnet så lenge som mulig.” Føniksalliansen jobber ikke bare for et mer aldersvennlig samfunn men jobber også med flergenerasjons løsninger. Tom kom med flere konkrete eksempler på dette til stor inspirasjon for deltakerne.

Videre fortsatte diskusjonene rundt kommunesammenslåinger og hvordan dette vil påvirke lagene. Det dukket opp mange interessante problemstillinger som tas videre på regionssamling i helse sør-øst i mai. Det ble også diskutert mye i forhold til hvordan lokallagene kan samarbeide i større grad, uavhengig av kommunesammenslåinger. Det er gøy å se at det er et så stort ønske om samarbeid både mellom lokallagene og mellom lokallag og fylkeslag. Her ble det også lagt vekt på hva lokallagene ønsker at fylkeslaget skal bistå med.
Lørdagen ble avsluttet med middag og sosialt samvær.
Søndagen startet opp med et tema som bekymrer mange; økonomi. Her ble vi loset gjennom de ulike midlene som normalt finansier lagene, samt ulike tilskudd og legater man kan søke støtte gjennom. Det kom også frem gode tips om hva den gode søknaden bør inneholde.

Siste tema før evaluering var rekruttering av nye tillitsvalgte. Flere av temaene på samlingen engasjerer stort og vi i fylkesstyret gleder oss til å jobbe videre med alle innspillene som har kommet frem i løpet av helgen.

Samlingen ble avsluttet med en deilig lunsj før årsmøtet.

Nyhetsbrev nr 2 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.