Buskerud

Landsmøte 2018

Helgen 16-18 november ble landsmøte for mental helse avholdt. Buskerud var representert med 3 stykker. Fylkesleder Aina Rugelsjøen og delegatene Ann Kristin Lindgren og Benedikte Marie Lio.

Mange spennende saker ble diskutert på landsmøtet. Vedtektene våre har fått noen endringer. Den største endringen er tillegget i §10.10 

Landsleder, 1. nestleder og 2. nestleder kan i i funksjonstiden ikke inneha andre verv i organisasjonen. Sentralstyremedlemmer kan i funksjonstiden ikke inneha lederverv på fylkesnivå i organisasjonen.

Samfunnspolitisk program og prinsipprogram har også gjennomgått noen oppdateringer og endringer.

Mental Helse Buskerud har vært aktive både gjennom høringer i forkant og på talerstolen under landsmøtet. Det er derfor gøy at flere av våre forslag til endringer er tatt med både i vedtekter og program.

En annen stor sak på landsmøtet i år var profilsaken. Det ble foreslått en ny og moderne logo. Meningene var mange og delte. Men tilslutt ble det vedtatt å beholde den gamle logoen. 32 mot 30 stemmer, så dette var jevnt.

Ved landsmøtet i 2016 ble det bestemt at et utvalg skulle settes ned for se på om Mental Helse var tjent med å fortsatt være medlem av FFO. FFO utvalgets rapporter er tydelig på at det er en fordel å fortsatt være medlem, noe landsmøtet med stort flertall var enige i.

Lørdagen ble avsluttet med festmiddag og utdeling av æresmedlemskap. Vi gratulerer Helga Skåden som æresmedlem av Mental Helse og takker for innsatsen du har gjort i så mange år.

På søndagen vedtok vi to nye resolusjoner med overskriftene “ Helsedirektoratet må styrke kontrollkommisjonene. Helsedirektoratet må sikre forsvarlig opplæring av kontrollkommisjonenes lekmedlemmer” og “ Psykisk helse-midler må øremerkes. Et forsvarlig psykisk helsevern er avhengig av øremerkede midler.”

Søndagens høydepunktet var valg. 2 uker før landsmøtet trakk landsleder Kristian Kise Haugland seg. Det ble et svært spennende valg med mange benkeforslag. Hele 5 kandidater stilte til vervet som landsleder.

Til slutt var det Jill Arild som trakk det lengste strået. Vi gratulerer.

Veldig hyggelig  er det også at en av våre egne ble valgt inn i sentralstyret. Vi gratulerer Aina Rugelsjøen med plassen som 3.varamedlem.

Vi ser frem til å jobbe videre med Mental Helse politiske saker.

Ønsker du å lese mer om sakene og hva som skjedde på landsmøtet kan du gjøre dette på forsiden til mentalhelse.no

Nyhetsbrev nr 2 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.