Likepersonsarbeid

Likepersons- (likemanns) begrepet har endret seg over tid. Før snakket man om likemannsarbeid som en samhandling mellom personer som opplevde å være i samme livssituasjon, og hvor selve samhandlingen hadde som mål å være en hjelp, støtte eller veiledning partene i mellom.

Aktivitet med dette innholdet er fortsatt likepersonsarbeid, men begrepet omfatter i dag også mulighetene for frivillige organisasjoner og for funksjonshemmede til å jobbe mot diskriminering og for likestilling av personer med nedsatt funksjonsevne i samfunnet. ​

​I tillegg er likepersonsarbeid tilrettelegging for medlemmenes deltakelse i organisasjonen, og for at organisasjonene kan drive interessepolitisk arbeid, likepersonsarbeid og gi service til egne medlemmer.

Likepersonsaktivitet i Mental Helse

For Mental Helse betyr dette at likepersonsarbeidet i all hovedsak dreier seg om aktiviteten som foregår i lokal- og fylkeslagene våre. Eksempler på likepersonsaktivitet er kurs, møteplasser og aktivitetsgrupper. For at en aktivitet skal kunne sies å være en likepersonsaktivitet forutsetter det at aktiviteten er tidsavgrenset, temabasert og at erfaringsoverføring er en del av formålet.  

Deler av tilskuddet Mental Helse får baserer seg på det arbeidet organisasjonens frivillige gjør lokalt og hvor mange frivillige det er som tar ansvar for å gjøre dette arbeidet. Dette betyr at Mental Helse er avhengig av å dokumentere det arbeidet som blir gjort i lagene for å kunne motta tilskudd. Tilskuddet Mental Helse får basert på rapportert aktivitet i lokal- og fylkeslagene tilbakeføres i all hovedsak til lagene.  ​

Under finner du alt du trenger å vite om rapportering av likepersonaktivitet i Mental Helse.

Retningslinjer for rapportering: 

Fra og med 2016 ble regelverket for rapportering av likepersonsaktivitet endret. For fylkes- og lokallag betydde det endrede rutiner for rapportering av den aktiviteten som skjer. 

For å forklare regelverket på enklest mulig måte har vi laget en instruksjonsvideo som forklarer rutinene. 

Rapporteringsskjema

Under finner dere alle skjemaene som fylkes- og lokallag skal bruke i rapporteringen.
NB! For at veiledningen i skjemaene skal fungere må du høyreklikke på lenken og velge "Lagre som". Deretter åpner du filen i Adobe Reader som er en gratis programvare. Dersom du ikke har Adobe Reader kan du laste ned programmet gratis her.

Ta gjerne kontakt med organisasjonsrådgiver dersom du har spørsmål: 

Barbro Aas: 901 02 844 /
Vestfold, Østfold, Telemark, Buskerud og Akershus

Sølvi Hagen: 976 86 279 /
Møre og Romsdal, Trøndelag, Hedmark og Oppland

Hanne Karine Nordstedt: 940 93 662 /   
Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Aust- og Vest-Agder

Aina Kaupang:  400 39 492 /    
Nordland, Troms, Finnmark og Oslo

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.