Hopp til hovedinnholdet

Godt treningsfellesskap i Alta

Mental Helses regionsekretær i Troms og Finnmark har kontorfellesskap med syv andre organisasjoner.  Sammen med dem har hun også skapt et fellesskap på det lokale treningssenteret til Actic-kjeden ved å benytte seg av den nye medlemsfordelen. Her forteller Lisa M. Haug om det gode og blide fellesskapet i Alta.

Ja, da var nok en treningsøkt over. Vi sier at det er godt å trene, men det er nok mest følelsen jeg får etterpå jeg trakter etter… deilig sliten og stolt av meg selv og min innsats. En bonus er at man er med gode venner og kan slappe av i fellesområder i etterkant og skryte vilt og hemningsløst av hverandre og vår innsats.

Etter kun to uker trening kjenner jeg meg sterkere i muskulaturen og at jeg har fått bedre kondis (vi har trapper her på kontoret…). Resultatene lar ikke vente på seg, og det er gøy. Trening har en smittende effekt og gjør oss glade. Har jeg en dårlig dag, blir den faktisk bedre etter jeg har trent. Det kan høres litt klisjeaktig ut, men jeg snakker sant. Jeg har fått mer energi og det får familien merke. Kan stadig hive meg i baking eller lage noe annet godt på kvelden til mann og barn, samtidig som jeg bretter en haug med klær og henger opp nye. Før var dette en dørstokkmil, nesten hver gang noe måtte gjøres. Jeg trivdes bedre med rumpa godt planta i sofaen (det er fortsatt noe jeg trives med, selv om jeg trener innimellom)!

Jeg trener på treningssenteret Actic, som er i samme bygg som det flotte Nordlysbadet her i Alta. Det åpnet for cirka ett år siden. Jeg gikk lenge og vurderte å melde meg inn. Nok en dørstokkmil jeg måtte over, men høsten 2011 meldte jeg meg inn med et mål om å bli i bedre form og gi meg selv mer energi. Jeg fikk god innføring i apparatene av en instruktør og omvisning på anlegget. Det er hyggelige mennesker som jobber der og stiller opp når jeg spør og lurer på noe. De har en del gruppetreninger i sal som jeg trives godt i. Alle tilbud er lett oversiktlig på nettsiden deres. Jeg melder meg på saltimer via nettet og min personlige side hos Actic. Ved trening på apparater går jeg når jeg selv føler for det.

Jeg sitter i kontorfellesskap med Fellesforbundet for funksjonshemmede (FFO), Norges Astma og allergiforbund (NAAF), Human Etisk Forbund, Blindeforbundet, Voksenopplæringsforbundet, Alta IF Håndball og Norges Revmatikerforbund. Og av disse er nå syv medlemmer i Actic og trener regelmessig. Dette er på bakgrunn av at jeg gjorde de kjent med avtalen som Verdensdagen for psykisk helse har inngått med Actic. Tema for Verdensdagen i år er å skape økt fokus på forbygging, folkehelse og åpenhet. Derfor har Verdensdagen sentralt blant annet jobbet frem en avtale med Actic, som også gir medlemmene i Mental Helse et rimelig treningstilbud. Tilbudet får du ved å vise frem kupongen, som du kan laste ned her. Mine nye treningskamerater benyttet seg av kupongen.  Og jeg, som var medlem fra før, viste også kupongen og fikk redusert min treningsavgift, uten spørsmål.

Nå om dagen er det ganske ofte vi hører ordet trening her i gangene eller på lunsjrommet. Det er alltids noen som skal trene. Vi drar også med oss andre i vårt nettverk på trening, og vi blir flere og flere som er i bedre form og i bedre humør!

På bildet ser du Lisa M. Haug og Hilde Mølmen Olsen.
Bak står Stein Robin Iversen som er instruktør ved Actic.
Han var godt informert om avtalen og var meget fornøyd med nye innmeldinger.

Med hilsen,

Lisa M. Haug
Regionsekretær Mental Helse
Troms og Finnmark

Vi trenger deg som medlem!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.