Mental Helse / Bli medlem / Bloggen


Akershus Aust-Agder Buskerud Finnmark Hedmark Hordaland Møre og Romsdal Nord-Trøndelag Nordland Oppland Rogaland Sogn og Fjordane Sør-Trøndelag Telemark Troms Vest-Agder Vestfold Østfold

Fylkeslagsnyheter


Bloggen

Ja, for her sitter vi på venteværelset og venter på vår tur. Vi har sittet her siden opptrappingsplanen var ferdig i 2008, og få av oss rykker frem i køen. Det begynner å bli trangt her, herr Helseminister. For psykisk helsefeltet blir større og større.

Flere oppslag i Aftenposten har i det siste hevdet at det nye lovforslaget, som Paulsrudutvalget la fram i juli, kan føre til mer vold forårsaket av mennesker med psykiske lidelser. Aftenposten blander kortene, sier Anne Grethe Klunderud i denne bloggen.

Mental Helses regionsekretær i Troms og Finnmark har kontorfellesskap med syv andre organisasjoner.  Sammen med dem har hun også skapt et fellesskap på det lokale treningssenteret til Actic-kjeden ved å benytte seg av den nye medlemsfordelen. Her forteller Lisa M. Haug om det gode og blide fellesskapet i Alta.

I dag er det et halvt år siden landet vårt ble revet ut av sin uskyldstilstand. Handlinger som i sin ondskap ikke engang var mulig å forestille seg for de fleste, ble en brutal realitet. Har dette endret oss i det hele tatt?

Krisen inntraff på torsdag. Da knelte serveren til Mental Helse, kanskje på grunn av en overivrig og ambisiøs start på det nye året, eller kanskje var det bare vår tur denne gangen. Med serverkollaps forsvant både e-post og fellessystemer, og sørget for en effektiv isolering av både medarbeidere i Skien og tillitsvalgte ute i landet fra hverandre og omverden.

Min mann og jeg betaler NAV 96.000kr i året for at vi er gift!

Mental Helse er opptatt av å bidra til et tryggere samfunn som bedre ivaretar mennesker – basert på likeverd, åpenhet og respekt. Arbeidet for menneskeverd og rettssikkerhet for de mest utsatte gruppene i samfunnet, er et bærende prinsipp for virksomheten i Mental Helse. Bruken av tvang har derfor vært et aspekt av det psykiske helsevernet som er grundig gjennomgått og debattert i og utenfor organisasjonen.

Vi vet at arbeid er viktig for den psykiske helsen. Det å bidra, men også det å være inkludert i arbeidslivet, er begge faktorer som forebygger psykiske helseproblemer.

Kan de vakre blomstene lagt ut over vårt langstrakte land etter 22. julitragedien få leve videre ? Kan de vakre blomstene få leve videre gjennom deg og meg på veien til et varmere og rausere samfunn ? Kan de vakre blomstene få leve videre gjennom endrede holdninger til mennesker som av ulike grunner faller utenfor vårt uniformerte A-4-samfunn ?

Innen alle politiske områder som skal og må prioriteres, er enkeltmennesket den viktigste prioriteringen. Og psykisk helse er nøkkelen.

Jeg må komme med en bekjennelse. Jeg liker egentlig ikke juli. Juli er sommermåneden vi går og venter på gjennom en lang vinter.  Juli er feriemåneden, med tid for avslapping, venner, familie og moro.

Mental Helse står helt fritt til å ytre seg om innholdet i rapporten fra Paulsrud-utvalget som ble lagt frem nylig. Det at vår landsleder har vært en del av utvalget legger ingen begrensninger på hva Mental Helse som organisasjon kan trekke inn i en høringsuttalelse.

Nå er det opp til oss å bygge resten av huset. Paulsrud-utvalget har lagt frem sin utredning. Et svært intenst arbeidsår er tilbakelagt, og en NOU på totalt 407 sider er sluttproduktet.

Nei, jeg har ikke ventet såååå lenge. Men etter hvert som den nye nettløsningen tegnet seg sommeren og høsten 2010, har ventetiden mot publisering føltes nesten uutholdelig lang. Og nå er dagen her!

Skriv ut


Vi trenger deg som medlem!


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.